TYSON FURY

Fury najavio prelazak u MMA

Foto: Getty Images / Guliver Images

TYSON FURY uzet će pauzu od boksa 31. listopada, kada će prvi put kao kečer zakoračiti u WWE ring u Saudijskoj Arabiji.

Kečeri su izvođači koji se predstavljaju kao profesionalni hrvači i borbe pokušavaju prikazati što realnijima, iako rijetko ima istinskih udaraca i manevara koji mogu ozbiljno ugroziti život drugih kečera. Uz to, ishod borbi je uvijek unaprijed određen, a sama borba se također gleda kao priča između dvaju ili više kečera, poput filma ili serije, ali umjesto dijalogom i riječima, priča se publici prenosi mečevima.

Ipak, unatoč tome, radi se o profesiji koja je fizički i dalje vrlo opasna pa su u njegovom timu zabrinuti hoće li linearni teškaški šampion svijeta napustiti ring u Saudijskoj Arabiji bez ozljeda. No Fury će za tu jednu večer zaraditi 15 milijuna dolara, što je glavna motivacija njegovog poteza.

Fury je zato nedavno upitan hoće li možda nakon profesionalnog hrvanja probati UFC borbu, a Englez je rekao kako takva mogućnost postoji.

"Svakako bih probao MMA. Možda ću imati MMA borbu prije Božića ako ne budem zauzet", rekao je Fury koji je potom upitan o mogućoj borbi protiv Conora McGregora."

"Mislim da to ne bi bilo baš pošteno jer je on visok 170 centimetara, a ja 205 centimetara. Morate staviti pet Conora McGregora i 10 Floyda Mayweathera u oktogon sa mnom, onda bi bilo fer."

Dobio ponudu za borbu u UFC-u

No potvrdio je da nema problema boriti se protiv nekog od teškaša.

"Vjerujem da ih mogu udariti prije nego što bi oni mene. Činjenica je da nitko od njih nema obranu."

Dana White, predsjednik UFC-a, ponudio mu je borbu prije nekoliko godina, ali Fury se zahvalio.

"Dobio sam ponudu da se borim protiv Caina Velasqueza, 2012. ili 2013., ali nije bilo dovoljno novca pa nisam prihvatio", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.