Boks

Poznato pet kandidata za Furyjeva protivnika u prosincu. Među njima nije Wilder

Foto: EPA

TYSON Fury će se boriti prvog vikenda u prosincu, ali njegov protivnik neće biti Amerikanac Deontay Wilder.

Vijest je potvrdio Furyjev američki promotor Bob Arum koji je kazao kako je Wilder propustio aktivirati klauzulu u ugovoru za revanš protiv britanskog boksača.

Na popisu mogućih protivnika su dva neporažena borca

Zbog toga je Fury primoran pronaći novog protivnika u borbi za obranu titule WBC prvaka, a Arum na svom popisu ima pet mogućih izazivača.

Prvi na listi je 28-godišnji Nijemac Agit Kabayel koji ima 20 pobjeda i trenutno je neporažen u profesionalnoj karijeri. Perfektan skor ima i Efe Ajagbu, 26-godišnji Nigerijac koji s 14 profesionalnih pobjeda drži 23. mjesto najboljih teškaša svijeta prema BoxRecu.

Sljedeći na popisu je Oscar Rivas, 13. boksač na spomenutoj ljestvici koji ima skor od 26 pobjeda i jednog poraza. Ipak, on se nije borio od srpnja prošle godine.

Fury bi se mogao boriti protiv bivšeg svjetskog prvaka

U prošloj godini je posljednju borbu imao i Michael Hunter, sedmi teškaš svijeta prema BoxRecu uz omjer od 18 pobjeda i jednog poraza. On je u prosincu prošle godine remizirao s Alexanderom Povetkinom.

Posljednji na popisu mogućih Furyjevih protivnika je Charles Martin, bivši svjetski prvak i 14. na BoxRecovoj ljestvici s 28 pobjeda, dva poraza i jednom neodlučenom borbom.

Ako pobijedi u meču početkom prosinca, Fury će se sljedeće godine boriti protiv Anthonyja Joshue.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.