Gatlin ostao šokiran rezultatom u Padovi

AMERIČKI 28-godišnji atletičar Justin Gatlin, povratnik atletici nakon odrađene četverogodišnje suspenzije zbog korištenja dopinga, pobijedio je u utrci na 100 metara na mitingu u talijanskoj Padovi s vremenom 10.15.

Olimpijski prvak iz Atene 2004. godine, ostao je šokiran kada je semafor po završetku utrke pokazao rezultat 9.81. Gatlin je, doduše, najavio da bi mogao trčati stotku ispod 10 sekundi, ali nije očekivao da bi mogao srušiti osobni rekord (9.85, dakako, onaj priznati, važeći, op.a.), te otrčati treće najbrže vrijeme na svijetu ove godine.

No, nije ga niti ostvario. U pitanju je bio kvar na semaforu. Kasnije je Gatlinov rezultat ispravljen na puno realnijih 10.15, za šest stotinki sporije vrijeme od onog koje je Gatlin ostvario na mitingu u utorak u Roveretu. Tu je utrku završio na drugom mjestu, pobijedio ga je Jamajčanin Johan Blake.

U Padovi je, pak, drugo mjesto zauzeo Michael Frater iz Jamajke s vremenom 10.27.

Podsjećamo, Gatlin je odradio četverogodišnju suspenziju nakon što je ispao pozitivan na povišenu razinu testosterona u organizmu tijekom testiranja u Kansasu, 22. travnja 2006. godine. Natjecanjima se vratio prošlog mjeseca, te je ubilježio tri pobjede na manjim mitinzima, dva puta u Estoniji i još jednom u Finskoj.

Gatlinu je nastup u Padovi bio posljednji u Europi prije povratka u Sjedinjene Države, gdje će se pripremati za dvoransku sezonu..

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.