Gattuso: Tko sam ja da komentiram igrača poput Ivana Rakitića?

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

HAJDUK je u 1. kolu SuperSport HNL-a uz dosta muke na rasprodanom Poljudu pobijedio Slaven Belupo rezultatom 2:1. Domaćini su poveli golom Marka Livaje iz penala u 18. minuti, na 2:0 je povisio Sanyang Bamba u 37. minuti, a strijelac za goste bio je Matej Šakota u nadoknadi prvog poluvremena.

Trener Hajduka Gennaro Gattuso tako je Bijele odveo do prve ligaške pobjede u svom mandatu, a nakon utakmice je na pitanje treba li Hajduku čim prije novi napadač rekao: "Marko Livaja je naš jedini napadač, spuštat će se do centra dokle god nam to bude trebalo. U potrazi smo za napadačem, pratimo tržište. Vidjet ćemo hoće li se ukazati prilika da pronađemo napadača koji napada dubinu. Svjesni smo naše financijske situacije, neki napadači koji nam odgovaraju koštaju duplo više nego što trenutno imamo."

"Tko sam ja da komentiram Rakitića"

O fizičkoj spremi Ivana Rakitića koji je započeo današnju utakmicu: "Zadovoljan sam s Rakitićem, tko sam ja da uopće komentiram takvog igrača, velika karijera je iza njega. Uvijek je trenirao i došao je spreman ovdje. U prvim utakmicama nije kretao od početka jer je tek započinjao trenirati s nama, ali sada je spreman da započinje utakmice."

Komentirao je i odnos s igračima i najavio povratak Nike Sigura: "Nastojim imati lijep odnos pun poštovanja s igračima, ali pravila su jasna i moraju se poštovati. Naglašavam da u svlačionici nema demokracije. Sahitija sam ostavio kući i platio je kaznu, kasnije sam ga nazvao i rekao mu: 'Sutra je novi dan, krećemo ispočetka', i tako se i dogodilo. Sigur će uskoro biti spreman ući u igru."

Osvrnuo se na atmosferu i svoj nastup na Torcida Kupu: "Deset godina nisam igrao i jučer sam jedva obukao kopačke, a kada sam ih obukao, činilo se da će mi opet iskočiti osigurač u glavi kao tijekom igračkih dana. Boli me koljeno i nabacio sam koji kilogram, iskočio mi je i trbuh ispod majice i nisam baš zadovoljan svojim stanjem, ali Nikola Kalinić me uspio uvjeriti da igram. Što se tiče žutog kartona, to je bilo više za publiku, u karijeri sam ipak dobio preko 550 kartona. Želim zahvaliti svim navijačima koji su danas bili na stadionu, čuo sam više podrške nego zvižduka. Hvala im na čarobnoj atmosferi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.