TRANSFERI

Gazzetta: Milan je donio odluku o Anti Rebiću

Foto: EPA

MILAN je u jeku krize zbog koronavirusa odlučio osigurati sredstva kako bi zadržao dva ključna igrača svoje momčadi i za sljedeću sezonu, piše La Gazzetta dello Sport. 

Riječ je o Alessiju Romagnoliju i Anti Rebiću. Romagnoliju ugovor istječe 2022. godine, a žele ga Lazio i Barcelona. Ipak, Milan je spreman sjesti za stol s njegovim menadžerom Minom Raiolom i dogovoriti njegov ostanak.

Raiola za svog klijenta traži plaću veću od tri i pol milijuna eura godišnje, koliko sada Talijan zarađuje u Milanu, i vjerojatno će dobiti ono što traži jer si Milan ne može priuštiti da izgubi sjajnog stopera.

Poseban slučaj s Rebićem

Rebić je drugačija priča, on je trenutno na pola dvogodišnje posudbe iz Eintrachta, ali ga Milan želi otkupiti odmah. Hrvatski reprezentativac ušao je u formu prije prekida sezone zbog koronavirusa i pokazao je da zaslužuje trajni ugovor. 

Naravno, Milan prvo mora nagovoriti Eintracht da spusti potraživanja od 40 milijuna eura koja ima za Rebića, ali očekuje se da će imajući na umu krizu koja trese nogomet Eintracht bez većih problema pristati na to. 

Drugi čovjek nakon nove godine

Nakon prva četiri mjeseca na San Siru hrvatski krilni napadač proglašavan je najgorom investicijom kluba u posljednjih nekoliko godina i bilo je izgledno da će dobiti kartu za povratak u Frankfurt.

A onda je stigla nova godina, a s njom u Milan i Zlatan Ibrahimović. Dolaskom legendarnog Šveđanina Rebić je eksplodirao i bio je ključan igrač Milanovog preporoda. Postigao je sedam golova u 11 utakmica prije nego što je pandemija koronavirusa prekinula sezonu. U međuvremenu se u Milanu puno toga dogodilo.

Predsjednik uprave Gazidis je potjerao Zvonimira Bobana, a odlazak legendarnog hrvatskog kapetana toliko je razljutio Ibrahimovića da je Šveđanin odlučio napustiti klub. Njegovim odlaskom otvorio se budžet za povećanje plaće Romagnoliju, ali i za lakši dogovor s Rebićem.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.