Genovljani trguju: Milito i Motta u Inter, "bombarder Floccari" i Acquafresca u Genou

PREDSJEDNIK Genoe Enrico Preziosi objavio je da je Inter potpisao njihove Diega Milita i Thiaga Mottu, zauzvrat im prepustivši Roberta Acquafrescu i nepoznatu količinu novca.

Dodao je predsjednik Genoe, za koju igra i hrvatski reprezentativac Ivan Jurić, da će Milita pokušati nadoknaditi Atalantinim Sergijom Floccarijem. I Acquafresca (ove sezone na posudbi u Cagliariju) i Floccari ove su sezone postigli po dvanaest pogodaka za svoje momčadi, četiri više od učinka koji je ostvario Milito s 20. Motta ih je dodao šest.

Inter već dulje vrijeme prati Milita i Mottu, pa iako točni financijski uvjeti nisu objavljeni, Preziosi je potvrdio da je posao sklopljen:

"Susreo sam se s Interovim predsjednikom Massimom Morattijem i sklopili smo dogovor. To je službeno. Odluka nije bila lagana, sve što možemo jest zahvaliti igračima na svemu što su nam dali u godinama koje su proveli igrajući za nas. Što dobivamo zauzvrat? Ekonomsku i tehničku vrijednost, ali spomenut ću samo ime Roberta Acquafresce".

Nepoznato je još hoće li Acquafresca biti posuđen ili trajno proslijeđen u Genou. No, zna se da kao pojačanje u momčad stiže Atalantina senzacija Sergio Floccari, direktan nasljednik Milita.

"S njime ćemo doživjeti mnoge radosti. Pratimo ga od veljače. Želimo li imati jaku momčad, moramo patiti više od ostalih, zbog toga samo i sklopili ovaj posao. Prodamo li sjajnog igrača, nije u redu samo strpati novac u džepove", objasnio je Preziosi.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.