BOKS

Davis zbog ozljede nije koristio ljevicu zadnje dvije runde. Ipak je obranio naslov

Foto: AP Photo/David Swanson/Guliver

IAKO je prvi put u karijeri morao u ringu ostati punih 12 rundi i nakon sedam godina čekati proglašenje pobjednika, američki boksač Gervonta Davis (26-0) obranio je naslov WBA prvaka u lakoj kategoriji svladavši Meksikanca Isaaca Cruza jednoglasnom odlukom sudaca.

Štićenik velikog Floyda Mayweathera u Los Angelesu je razočarao svojom izvedbom i ni u jednom trenutku nije ozbiljno ugrozio protivnika (22-2-1), ali je ipak došao do 26. pobjede u 26 profesionalnih borbi karijere.

Prvi put odradio punih 12 rundi

Dva su suca bodovala borbu 115-113, a jedan 116-112 za američkog boksača, koji je dosad jedini put slavio sudačkom odlukom nakon 2014., kada je nakon šest rundi bio bolji od Germana Meraza. 

Dvanaestu rundu osjetio je prije dvije godine protiv Kubanca Yuriorkisa Gamboe, ali na njenoj sredini sudac je prekinuo borbu. Tom je pobjedom Davis osvojio naslov prvaka u lakoj kategoriji, koji je sinoć obranio.

Cruz nakon Davisove ozljede nije uspio nadoknaditi zaostatak

"Ozlijedio sam ruku pa ga nisam mogao završiti", objasnio je Davis, koji u posljednje dvije runde praktički nije koristio ljevicu.

Cruz je dobio posljednje tri runde, ali nije mogao nadoknaditi razliku koju je Davis stvorio sredinom borbe.