PREMIERSHIP

Giggs oduševljen Solskjaerom: Važno je da je momčad napunio baš takvim igračima

Foto: Getty Images

RYAN GIGGS nahvalio je bivšeg suigrača Ole Gunnara Solskjaera zbog načina na koji je promijenio politiku transfera u Manchester Unitedu.

Legendarnom Velšaninu sviđa se to što Solskjaerov fokus pri dovođenju igrača nije samo na njihovoj nogometnoj nego i ljudskoj kvaliteti te kao primjere navodi Harryja Maguirea, Daniela Jamesa i Bruna Fernandesa. Drago mu je što se njihovo dovođenje isplaćuje.

"Dan nije samo talentiran igrač nego i sjajan momak. Želi napredovati i upravo to sam od njega i vidio u posljednjih 18 mjeseci. Svaki put kad sam ga gledao u Swanseaju bio je sve bolji i odlično je započeo karijeru u Unitedu. Navijači će ga obožavati gledati. Dobiva duele, proaktivan je na terenu i ubitačno brz", rekao je Giggs o 22-godišnjem krilnom igraču kojeg vodi u reprezentaciji Walesa.

"Ali meni je još važnije da ima dobar karakter. Mislim da je to Ole pokušao napraviti posljednjih mjeseci, napuniti svlačionicu karakternim igračima."

Fernandes je stigao tek u siječnju, ali već je u prvih devet nastupa pokazao koliko će biti važan za United, s tri gola i četiri asistencije kojima je pomogao klubu u nizu od 11 utakmica bez poraza prije prekida natjecanja zbog pandemije koronavirusa.

VIDEO: Solskjaer o početku karijere Bruna Fernandesa u Manchester Unitedu

"Šteta je što je sezona prekinuta jer smo letjeli. Ole je izvrsno započeo mandat u Unitedu, onda je imao teško razdoblje, ali do prekida je imao izvrsnu seriju, a njegova pojačanja bila su zaista impresivna. Poboljšali su i momčad i atmosferu u svlačionici, a Fernandes je igrač koji u budućnosti može imati golem učinak, kao nekad Eric Cantona ili Robin van Persie. Ne uspoređujem ga još s njima, ali on je tip koji suigrače čini boljima", rekao je Giggs, no smatra da Solskjaer mora nastaviti pogađati s transferima ako želi vratiti momčad na vrh.

"Mislim da nam još treba četiri-pet igrača, ali definitivno idemo u pravom smjeru."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.