Giriček opet odbio Hrvatsku

IZBORNIK hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša izreferirao je popis od 17 igrača koje će povesti na pripreme za Europsko prvenstvo. Na pripreme će krenuti: Planinić, Popović, Ukić, Kus, Rozić, Tomas, Rudeš, Prkačin, Lončar, Banić, Nicević, Vujčić, Kasun, Tomić, Pašalić, Stojić i Rančić. Od ovog fonda igrača Repeša će odabrati 12 imena koja će nas u rujnu predstavljati na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

Igrači će se okupiti 20. srpnja u Zagrebu gdje će se do 22. obaviti testiranja. Potom slijede treninzi u Crikvenici do 27. srpnja nakon čega dolazi odlazak na Roglu na najžešći dio priprema.

Sredinom lipnja, uoči Mediteranskih igara na kojima smo se okitili zlatom (Vrankovićevu momčad u finalu protiv Grčke predvodili su Tomić i Rančić), Repeša je odredio popis od 24 igrača s kojeg su otpali Simom, Vladović, Stipčević, Zubčić, Delaš, Markota i Suton.

Repeša je potvrdio i da je stožer ponovo bio u misiji nagovaranja Gordana Giričeka. Situacija se nije nimalo promijenila, Gira i dalje ima važnije obveze...

"Razgovarali smo, otvorili smo karte i na kraju prihvatili Giričekov stav. On ima druge obveze i u to dalje ne želim ulaziti", rekao je Repeša.

Osim standardnih reprezentativaca, na popisu su se našli i povratnici Nikola Vujčić i Mario Stojić.

"Na Stojićev pristup košarci bi se trebali ugledati svi mlađi košarkaši", kaže Repeša koji je za Markotu kazao: "Nije na popisu jer mu treba još mjesec dana za oporavak. Iza njega je turbulentna sezona. Spasio ga je Bilbao, u Menorci nije igrao."

Iz Saveza su također napomenuli kako su igrači sa obiteljima na odmoru, ali da su svi dobili individualan plan rada pa na pripreme neće doći nespremni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.