Glavni akter drame u ponoć: "U 23:57 sjetio sam se De Gee, mislio sam da je propalo"

Foto: Guliver

JUČER je završio najluđi prijelazni rok u povijesti, a čak tri velika transfera dočekala su službenu objavu tek iza ponoći zadnjeg dana.

Povratak Griezmanna u Atletico, odlazak Saula u Chelsea i transfer Luuka de Jonga u Barcelonu finiširani su doslovce u posljednjim minutama prije kraja ljetne kupnje. 

Ludnica u zadnjim minutama

Premda se činilo da su povratak Griezmanna u Atletico, odlazak Saula u Chelsea te transfer De Jonga u Barcelonu dogovoreni i odrađeni, u samom finišu prijelaznog roka sve se zakompliciralo. Kako je pao sustav preko kojeg se registriraju igrači, u jednom trenutku je izgledalo da će Francuz ostati u Barceloni, a Španjolac u Atleticu. Ipak, u posljednjim sekundama problem je riješen.

Sve je ovisilo o transferu Saula u Chelsea. Kad je taj posao konačno okončan, sve se pokrenulo. Griezmann je mogao natrag u Atletico, a De Jong u Barcelonu.

Thomas Tuchel je tako dobio igrača kojeg je želio, Atletico je na posudbu poslao igrača koji mu ne treba i zaradio je pet milijuna eura (s opcijom otkupa na kraju sezone za 35 milijuna eura), a Saul je odahnuo.

Drama u obitelji nekoliko minuta prije ponoći

Bivši igrač Atletica je u opširnom razgovoru za Marcu rekao da je, s obitelji, proživljavao pravu dramu jer se ponoć bližila, a transfer nije bio kompletiran. Kazao je da mu je kroz glavu prošla situacija s Davidom De Geom, koji zbog kvara na Realovom faxu nije mogao doći u Madrid u ljeto 2015. Kad je Unitedov dopis stigao u urede na Bernabeu, već je bilo kasno.

''Osjećao sam se kao De Gea''

"Bilo je 23.57 kada smo završili reviziju kompletnog transfera, a onda su i oni to morali napraviti. Bilo je to dugo popodne i duga noć. U jednom trenutku sam se osjećao kao De Gea 2015. Mislio sam da neće proći, da će sve propasti. Supruga je bila jako nervozna, imali smo nekoliko teških dana jer ova odluka nije bila laka. Odlazak od kuće u novu avanturu je komplicirana stvar", objasnio je Saul.

Proveo je cijelu karijeru u Atleticu, no u posljednje vrijeme izgubio je mjesto u momčadi i zbog toga je donio odluku da ode u London.

''Žao mi je zbog navijača''

"Kad su mi poslali ponudu, rekao sam agentima da najprije moram razgovarati s obitelji. Dva dana prije toga sam rekao supruzi da ostajem u Madridu. Uvijek sam se tamo dobro osjećao, a jedini problem je bio taj što u posljednje vrijeme nisam igrao na svojoj poziciji. Moja glava nije mogla prihvatiti igranje na drugoj poziciji, a u Chelseaju su mi obećali da ću igrati na mjestu na kojem se najbolje osjećam. To je najvažniji razlog zašto sam otišao. Šteta što se nisam na pravi način oprostio od navijača. Da sam znao da će mi to biti zadnji dan, neke stvari bih napravio drugačije. Prišao bih im i pokazao im što osjećam prema njima. Prije samo nekoliko sati još sam bio igrač Atletica. Sve se dogodilo kasno sinoć."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.