BOKS

Glavni čovjek hrvatskog boksa: HOO radi glupane od nas. Razmišljam o ostavci

Screenshot: Z1 televizija

NAKON završetka sage oko statusa Filipa Hrgovića kada je u pitanju odlazak na Olimpijske igre u Tokio, izbio je novi sukob između Hrvatskog boksačkog saveza i HOO-a, koji je odbio prijaviti sve boksače koje je predložio Savez za kvalifikacije za Olimpijske igre.

HOO tvrdi da svi boksači koje Savez želi prijaviti nisu u 1. ili 2. kategoriji pa je popis srezao za šest imena. HOO ne želi niti platiti troškove njihovog puta i nastupa na prvom turniru u Londonu (ožujak ove godine) jer po stavu HOO-a oni ne ispunjavaju kriterije.

"Moram se oglasiti i moram skinuti krivicu s Hrvatskog boksačkog saveza budući da doista nismo krivi ni za što", rekao je na početku svog intervjua za FightSite Bono Bošnjak, predsjednik HBS-a, pa i izravnije komentirao situaciju: 

"Kratko i jasno, razmišljam o ostavci na dužnost predsjednika HBS-a i o vraćanju Državne nagrade za šport Franjo Bučar, što dosad još nitko nikada nije učinio! Umoriše me više Šegota, Šavora, Čop i Mateša. Oni, dakle HOO, sustavno u zadnje vrijeme stvaraju probleme HBS-u i prave glupane od nas. Nemam više riječi. Naš boksački savez je zbog njih postao savez slučaj."

Hrvatski boksački savez je tražio akontaciju od HOO-a za podmirenje računa za turnir u Londonu u ožujku, ali od toga nije bilo ništa.

"Mi smo prije 15. siječnja tražili polovicu akontacije za plaćanje računa, ali ni to nam nije odobreno. Bez obrazloženja", rekao je između ostalog predsjednik HBS-a, a cijeli intervju možete pročitati ovdje

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.