VRAĆA SE BADR HARI Jedan od najvećih u povijesti čeka prvi meč nakon izlaska iz zatvora

Foto: FightChannel

ELITNA svjetska kickboxing organizacija Glory vraća se u Rotterdam spektakularnom priredbom koju će predvoditi jedan od najpopularnijih svjetskih kickboksača, Badr Hari! “Golden Boy” se napokon vraća u ring u revanšu s Hesdyjem Gergesom, a iste večeri vidjet ćemo i turnir četvorice u velter kategoriji.

Izravni prijenos Glory 51 priredbe iz Rotterdama ne propustite u subotu 3. ožujka od 21:00 h ekskluzivno na Fight Channel PPV-u kod vaših TV operatera!

Hari u lovu na staru slavu, Gerges u pokušaju povratka na pobjedničke staze

Glory se vraća u rotterdamsku Ahoy Arenu u kojoj je prije tri mjeseca, tik prije nego što su glavni akteri Rico Verhoeven i Jamal Ben Saddik izašli pod svjetla reflektora, video najava otkrila lice nekada najpopularnijeg, ali i najkontroverznijeg kickboksača svijeta – Badra Harija.

Da, “Golden Boy” se vraća! Vijest je odmah odjeknula na društvenim mrežama, a meč večeri završio je brilijantnom pobjedom Verhoevena, Harijevog zakletog neprijatelja. Gloryjev teškaški prvak odmah se prihvatio mikrofona i izjavio da želi revanš s Harijem. A i publika to želi. Gloryju su se savršeno posložile karte – uz nedodirljivog Verhoevena koji je doslovno pomeo tešku diviziju, u 2018. će imati još jednu superzvijezdu, a njihov revanš bit će vjerojatno najprodavaniji PPV u povijesti promocije.

Badr Hari (106-13, 92 KO, Glory 0-1-0) je tijekom svoje 17-godišnje borilačke karijere upisao 92 nokauta te ga se smatra jednim od najuspješnijih kickboksača svih vremena. U ringu je poznat po svom agresivnom stilu zbog kojega je stekao gomilu fanova. Izvan ringa, jedna je od najkontroverznijih ličnosti u sportskom svijetu. Nesportsko ponašanje u ringu koštalo ga je pojasa It’s Showtime i K-1 prvaka, a agresivnost izvan ringa stajala ga je zatvorske kazne.

 

 

No fanovi i dalje nestrpljivo očekuju svaki njegov meč, a posebno je tako oko ovog povratka, koji dolazi nakon što je odslužio zatvorsku kaznu. Koliko se nestrpljivo očekuje njegov povratnički meč pokazuje i to da su ulaznice u pretprodaji planule u samo dva sata.

Harija smo u ringu posljednji put vidjeli na Glory: Collision priredbi krajem 2016. kada ga je ova elitna promocija konačno uspjela dovesti u svoje redove i upariti sa sjajnim Verhoevenom. Dugoočekivani teškaški okršaj prekinut je u drugoj rundi nakon ozljede ruke nizozemsko-marokanskog borca, a Verhoeven je upisao još jednu pobjedu u nizu.

Badr Hari sada je odlučan u svojoj namjeri da krene u još jedan put prema vrhu. No za njegov povratnički meč Glory se odlučio za nešto drugačiji scenarij. Hari nije odmah dobio Verhoevena i priliku za napad na teškaški pojas. Što je i razumno, s obzirom na trenutnu rang ljestvicu teškaša i potencijalne izazivače.

Prva stepenica koju povratnik Badr mora savladati jest Hesdy Gerges (50-19-1, 23 KO, Glory 3-6-0). Ovaj sjajni meč bit će njihov drugi susret nakon onog prvog pod okriljem It’s Showtimea 2010. godine. Tadašnji susret završio je Harijevom diskvalifikacijom u drugoj rundi zbog ilegalnog udarca kojeg je nogom zadao prizemljenom Gergesu. Gergesu se meč ubilježio kao pobjeda te mu je pripao pojas prvaka, a Hari je odbio rukovanje s novim prvakom smatrajući da mu je pojas otet. Obojica nadolazeći revanš najavljuju kao priliku da 3. ožujka konačno raščiste stvari!

Gerges u ovaj meč ulazi nakon pretrpljenog teškog nokauta od Mladena Brestovca u rujnu prošle godine kada je doživio svoj peti poraz u posljednjih šest nastupa za Glory. Egipatsko-nizozemski borac izjavio je da je trenutno fokusiran na revanše, a Glory mu je ispunio želju da ponovno uđe u ring s Harijem nakon gotovo 8 godina.

Još jedan teškaški okršaj u co-main eventu, turnir četvorice u velter kategoriji

Prije glavne borbe večeri gledat ćemo još jedan dvoboj teškaša, onaj između Slovaka Tomasa Moznyja (17-5-1, 6 KO, Glory 1-1-0) i Čeha Daniela Skvora (14-6-2, 12 KO, Glory 0-0-0). Mozny je dva puta ulazio u Gloryjev ring s polovičnim uspjehom, dok će Čehu ovo biti debi nastup pod okriljem Gloryja.

Turnir četvorice donijet će nam novog izazivača u velter kategoriji. U prvom polufinalnom susretu osmorangirani Thongchai Sitsongpeenong (136-35, 46 KO, Glory 1-1-0) odmjerit će snage s Argentincem Alanom Scheinsonom (49-5, 37 KO, Glory 1-2-0), dok ćemo u drugom polufinalnom meču gledati bivšeg FFC velter prvaka Eyevana Danenberga (26-6, 13 KO, Glory 3-1-0). Trenutno devetorangirani “Mr. Cool” snage će odmjeriti s Francuzom Jimmyjem Vienotom (58-13, 33 KO, Glory 0-1-0).

Izravni prijenos Glory 51 priredbe iz Rotterdama ne propustite u subotu 3. ožujka od 21:00 h ekskluzivno na Fight Channel PPV-u kod vaših TV operatera!

GLORY 51 Rotterdam

Badr Hari vs. Hesdy Gerges
TBA vs. TBA – finale turnira četvorice u velter kategoriji
Tomas Mozny vs. Daniel Skvor
Eyevan Danenberg vs. Jimmy Vienot – polufinale turnira četvorice u velter kategoriji
Thongchai Sitsongpeenong vs. Alan Scheinson – polufinale turnira četvorice u velter kategoriji



 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.