Goal: Šok bi bio da Modrić i nakon Eura igra za Hrvatsku

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

NOGOMETNI portal Goal sastavio je popis igrača pred kojima je vjerojatno posljednje veliko natjecanje u karijeri. Za očekivati je, navodi se u tekstu, da veterani kao što su Olivier Giroud (Francuska, 37 godina), Cristiano Ronaldo (Portugal, 39), Robert Lewandowski (Poljska, 35), Jesus Navas (Španjolska, 38), Manuel Neuer (Njemačka, 38)..., ali i Luka Modrić (38) u Njemačkoj na Europskom prvenstvu posljednji put zaigraju za nacionalnu momčad na jakom turniru.

Modrić je za Hrvatsku debitirao u ožujku 2006., kao 20-godišnjak u prijateljskoj utakmici protiv Argentine (pobjeda 3:2). Punih 18 godina kasnije sa srebrom i broncom sa svjetskih prvenstava i drugim mjestom iz Lige nacija, spreman je na novi pokušaj da s Hrvatskom ode do zlata.

Odigrao je 174 utakmice za Hrvatsku

"Ikonski veznjak već je odlučio ostati u Real Madridu još jednu godinu, ali bio bi ogroman šok, bez obzira na to koliko Modrić voli svoju zemlju, odluči li se i nakon Eura dalje nastupati za Hrvatsku", navodi se i dodaje: "Oni neutralni nadat će se da će se 38-godišnji Modrić oprostiti zlatnom medaljom s reprezentacijom koja premašuje svoje mogućnosti i koju njegov talent itekako zaslužuje."

Modrić je rekorder po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Odigrao je 174 utakmice za nju i pritom postigao 24 i asistirao za 29 golova. Igrao je na svjetskim prvenstvima 2006., 2014., 2018. (srebro) i 2022. (bronca). Turnir u Njemačkoj bit će njegov peti Euro. Hrvatsku je na europskim smotrama predstavljao 2008., 2012., 2016. i 2020. godine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.