Gobac objasnio smjenu: Nije bilo discipline, igrači su iskorištavali dobrotu trenera

"NAKON nekoliko slabijih utakmica u posljednje vrijeme nešto smo morali napraviti. Nikada nisi u mogućnosti mijenjati cijelu momčad, naravno lakše je i jedino moguće promijeniti trenere. Oni su sigurno odradili vrlo korektno svoj posao, koliko su to mogli. Danas-sutra će opet biti kandidati za trenera ili neku drugu poziciji", rekao je glavni čovjek RK Zagreba nakon što je jučer smijenio cijeli stručni stožer.

No, Zoran Gobac priznaje da izazivanje pozitivnog šoka tjedan dana prije utakmice sezone protiv Barcelone nije jedini razlog ovakvog poteza. 

"Osim kao pozitivni šok, odnosno prodrmavanje momčadi uoči ove važne utakmice protiv Barcelone, smatram da se dvojac nije dovoljno energično uspio nametnuti kao autoritet igračima. Nisu oni posao odrađivali loše, no u budućnosti očekujemo malo energičniji pristup. Oni su dobri ljudi, vrlo korektni, a to su igrači pomalo i zloupotrijebili. Ne tražimo sada neku bolesnu disciplinu, ali neka pravila moraju postojati."

Istina je da je igračima poručio da oni na duši trebaju imati svoje dojučerašnje trenere.

"Ne smjenjuju uprave trenere nego igrači. Istina je da sam im rekao da su oni krivi za smjenu, ne treneri."

Detalje o kandidatima za nasljednika nismo mogli dobiti. Razgovara se, a sve će biti poznato već danas.

"Razgovaramo cijeli dan i jučer smo razgovarali. Danas do 17 sati ćemo znati konačnu odluku. Za sada vam ne mogu reći ništa detaljnije, ne bi bilo korektno prema kandidatima", zaključio je Gobac.

Goluža: Drago mi je da sam u kombinacijama

Jedno od spominjanih imena koja bi mogla zamijeniti dvojac Maglajlija Bašić je i sadašnji pomoćnik izbornika Slavko Goluža. Slavni je rukometaš u kratkom razgovoru za Index potvrdio zainteresiranost, no kaže kako ga iz Zagreba još uvijek nitko nije kontaktirao.

"Sve što znam o tome znam iz novina, u svakom slučaju je lijepo da sam u kombinacijama. Nitko me još uvijek nije kontaktirao iz kluba, ali znam tko god da dođe, bit će mu jako teško", rekao je Goluža.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.