Gojanović: Ne vidim razliku između Prpića, Hećimovića i domaćih igrača

U MEDVEŠČAKU nema odmora, sezona je u četvrtak završila, a danas je predstavljeno prvo pojačanje, Frank Baham. Rješava se situacija i s ostalim igračima, prvi je na razgovor pozvan kapetan Alan Letang s kojim je sve dogovoreno i ostaje u klubu.

"Drago mi je da ostajem. Kad smo dolazili, nismo puno znali o hrvatskom hokeju, no dolazak Teda Satora je posložio stvari na mjesto. Sad smo vrlo dobra momčad koja može svašta napraviti, a dolaskom Banhama ćemo biti još bolji."

Razgovori s ostalim igračima su u tijeku, kao i s trenerom Tedom Satorom.

"Razgovaramo, pregovaramo i nadam se da ćemo se dogovoriti. Moram se vratiti kući, razgovarati s obitelji i vidjeti što moji najbliži misle o svemu tome. Ali, mogu reći da sam optimističan što se tiče ishoda razgovora. No, obećao sam i mađarskoj reprezentaciji da ću biti s njima pa moramo sve dogovoriti", rekao je Sator.

Predsjednik Damir Gojanović je komentirao činjenicu da u momčadi nema mnogo hrvatskih igrača.

"Probali smo neki igrači i ja igrati na pripremnim utakmicama i vidjeli smo da je to razina više za nas. No, ugodno nas je iznenadio Mislav Blagus. Orijentirat ćemo se na kanadske Hrvate poput Joela Prpića i Hećimovića. Ne vidim neku razliku između njih i domaćih igrača. Nama će trebati pet godina da u momčad dovedemo domaće igrače. Osim toga, imamo popis hrvatskih igrača koji igraju po Europi i tu listu ćemo smanjiti na one kojima ćemo ponuditi ugovor."

Gojanović je istaknuo da Medveščak od Grada ne traži dodatnu financijsku injekciju, kao gotovo svi ostali klubovi.

"Nismo vršili pritisak na njih, dovoljno su nam pomogli. Hvala Gradu na svemu što je napravio za nas jer bez pomoći Grada ne bi bilo hokeja. Borim se za sponzore jer želim da dođemo na višu razinu. Sve osim toga bi bio dodatni plus jer bismo u tom slučaju možda i mogli dovesti neke igrače koji igraju u NHL-u."

Dodajmo kako je objavljeno da je Medveščak ove sezone 35. najgledanija momčad od 50 hokejaških ekipa u Europi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.