LIGE PETICE

Golgeter kojeg vole mrziti uspio što nisu ni Messi ni Ronaldo

Foto: Gulliver / Getty Images

REAL je u minutu prije kraja utakmice 29. kola La Lige bio nadomak jednog od najvećih neuspjeha ove sezone već pune debakla. Huesca, posljednjeplasirana momčad na tablici, imala je bod i rezultat 2:2. 

Ali tada Karim Benzema s lijeve strane kaznenog prostora majstorski pogađa suprotni kut gostujućeg vratara i kao toliko puta do sada, spašava Real.

Benzemi je to bio već 215. gol u 458. nastupu za Real i 23 zgoditak ove sezone. Nije on samo strijelac, prethodno je namjestio gol i to treću utakmicu zaredom. Ove ih sezone ima 10, a za Real ukupno 123, impresivan broj asistencija za napadača.

Međutim, Benzema je lik kojeg ljubitelji nogometa, pa čak i navijači momčadi za koje igra, "vole mrziti". Francuzima je antipatičan zbog seks skandala u koji je bio upleten njegov suigrač iz reprezentacije Mathieu Valbuena, zbog čega je Benzema izbačen iz reprezentacije. Navijačima Reala nije mio jer smatraju da se ne trudi i ne kreće dovoljno.

Golgeteru pri tome ne pomažu impresivne brojke koje u Realu ima u spomenutim kategorijama. Golom protiv Huesce dodao je i podvig koji je u povijesti La Lige uspio samo on.

Benzemi je to naime bio gol protiv 34. i jedinog protivnika u Primeri kojem do sada nije zabio. Otkako je prije deset godina došao u Španjolsku u njenom prvenstvu igrao je protiv toliko klubova i do ove sezone zabio svima osim Leganesu i Huesci. Prvom od navedenih klubova poentirao je ranije ove sezone, a sada i jedinom preostalom koji nije bio njegova žrtva. Ukupno je u mreže ta 34 kluba poslao 141 loptu.

Ono što je uspjelo omraženom i omalovažavanom Benzemi nisu mogli napraviti ni najbolji igrači u povijesti La Lige. Messi je poentirao protiv 37 od 40 klubova s kojima je tamo igrao. Izvukli su mu se Cadiz, Murcia i Xerez. Cristiano Ronaldo je otišao iz Reala a da nije uspio zabiti Leganesu, jedinom od 33 kluba protiv kojih je igrao u Primeri. 

Benzema je nadmašio i Huga Sancheza. Veliki Realov golgeter iz 80-ih postigao je golove protiv svih klubova s kojima je igrao u Španjolskoj, ali njih je bilo 33, jedan manje nego kod Benzeme. Raul je primjerice postigao golove kontra čak 35 klubova u La Ligi, ali četiri se mogu pohvaliti da su protiv njega sačuvali mrežu. 

Snimku Benzeminog povijesnog gola pogledajte ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.