Golman Gorice branio je sve Dinamovim zvijezdama i reprezentativcima

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DINAMO i Gorica remizirali su bez golova na Maksimiru u trećem kolu SuperSport HNL-a. Gorica je nakon ove utakmice ostala neporažena, ima jednu pobjedu i dva remija u tri kola. Dinamo ima jednu pobjedu, protiv Istre u prošlom kolu, te po jedan poraz i remi.

Igor Bišćan nije išao u utakmicu s najjačim sastavom, ali pojačao ga je u drugom poluvremenu. Ušli su Šutalo, Ivanušec i Ristovski, dignuo je Dinamo tempo i stvorio velik broj šansi, no golman Gorice Ivan Banić bio je nesavladiv. Branio je odlične udarce Petkovića, Ivanušeca, a na samom kraju i Baturine te je najzaslužniji za osvojen bod Gorice.

Utakmicu je završio s pet obrana, od čega su tri bile udarci iz šesnaesterca. Otklonio je tri opasne lopte te na SofaScoreu dobio ocjenu 7.9. Bila bi i viša da nije dobio žuti karton. Banić ima 29 godina, a u Goricu je stigao iz Rudeša 2020. godine. Rođen je u Sinju, a bio je neko vrijeme u mladosti pod ugovorom s Hajdukom, čiju je školu prošao, no za prvu momčad nikad nije nastupio.

Momčad Željka Sopića popela se na treće mjesto, ima bod manje od Hajduka i Osijeka, koji ovog vikenda neće igrati jer su odgodili međusobnu utakmicu. Dinamo je ostao na četvrtom mjestu sa samo četiri boda.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.