Golman PSG-a probudio se iz kome. Da je rana bila pet milimetara dublja, bio bi mrtav

Foto: EPA

REZERVNI golman PSG-a Sergio Rico (29) polako se oporavlja od teške nesreće koju je doživio krajem svibnja. Podsjetimo, Ricov konj se sudario s drugim, odbjeglim konjem. Golman i njegov konj pali su na tlo, a Rica je kopitom u glavu udarila jedna od životinja. Rico je tada slomio vratne kralješke i pretrpio moždani udar. Hitna služba brzo je stigla i helikopterom prebacila ozlijeđenog vratara u bolnicu u Sevilli.

Već mjesec i pol španjolski se golman oporavlja na odjelu intenzivne njege u seviljskoj bolnici. Procurili su i novi podaci o njegovom stanju. Kako piše The Athletic, Rico je izgubio više od 20 kilograma dok je bio u komi, što je rezultiralo gubitkom 30 posto mišićne mase. Ozlijedio je vrat i glavu, ali imao je sreće što nije došlo do ozljede leđne moždine. Kako su procijenili doktori, Rico bi umro da je rana bila dublja samo pola centimetra. 

Supruga rekla da Rico komunicira pokretima te je svjestan okruženja

"Vidimo svjetlo na kraju tunela. Idemo korak po korak. Znala sam od početka da će se izvući jer je šampion", rekla je Ricova supruga Alba Silva za jedan španjolski medij. Po njenom svjedočenju, golman PSG-a bio je svjestan kad su se članovi njegove obitelji pojavili pred njim te ih je pozdravio s nekoliko gesta. 

"Sergio komunicira. Savršeno dobro zna tko smo, sjećanje mu se vratilo", dodala je supruga nogometaša. Ipak, Rico još uvijek ne može govoriti, već samo komunicira očima, otkriva The Athletic. No pozitivne vijesti su da mu se stanje svakim danom poboljšava.

Hoće li se vratiti nogometu?

Ostaje pitanje hoće li Španjolac ikad više moći stati na gol, makar u nekom rekreacijskom terminu. Ugovor s PSG-om vrijedi mu još ove sezone, a navodno je taman prije nesreće trebao potpisati novi. Sad će se to teško dogoditi. Ricova obitelj izrazila je zahvalnost PSG-u na pomoći u trenucima kad im je bilo najteže.

Pročitajte više