Golman Španjolske: Moraš znati što napraviti kad ti Hrvati zabiju u 95. minuti

Foto: EPA

HRVATSKA i Španjolska sutra u 20:45 u Rotterdamu igraju finale Lige nacija. Hrvatska je u polufinalu pobijedila Nizozemsku (4:2) nakon produžetaka, dok je Španjolska nadigrala Italiju (2:1) u regularnom vremenu. Španjolski golman Unai Simon (26) dao je intervju za Marcu u kojem je najavio utakmicu s Hrvatskom. "Zbilja bih volio ponijeti titulu kući", izjavio je Simon.

Naglasio je kako je reprezentacija u tranzicijskom procesu nakon što ju je nakon Luisa Enriquea preuzeo izbornik Luis de la Fuente. Španjolski novinar pitao je Simona za mišljenje o Hrvatskoj te istaknuo kako izabranici Zlatka Dalića nikad ne odustaju.

"Da, Hrvati igraju jako, jako dobro. Imaju kvalitetu u veznom redu, znaju igrati ovakve utakmice. Moraš znati reagirati kada ti zabiju gol u 95. minuti i odvedu te u produžetke. Borbeni su", smatra Simon, koji se prisjetio utakmice Hrvatska - Španjolska u osmini finala Europskog prvenstva 2020.

"Modrić je definicija nogometa"

Hrvatska je tada golovima Mislava Oršića i Marija Pašalića u posljednjih pet minuta izjednačila na 3:3, no Španjolci su preko Alvara Morate i Mikela Oyarzabala došli do slavlja 5:3 i tako izbacili Hrvatsku.

"Vodili smo 3:1 u 85. minuti i oni su izjednačili. Momčad je izvukla utakmicu. Moraš biti spreman na to i svjestan da imaš još pola sata produžetaka. Nećemo lako pobijediti Hrvatsku, morat ćemo se boriti do zadnje minute", izjavio je Simon, golman Athletic Bilbaa s 32 nastupa za reprezentaciju.

Simon je potom morao reći što misli o kapetanu Hrvatske Luki Modriću. "Modrić je definicija nogometa. Napunit će 38 godina, ali ne prestaje trčati i ne gubi na kvaliteti. O njemu mogu govoriti samo dobrim riječima. U tim bi godinama rekao da mu je dosta pritiska, ali on se ne umara. Izgleda kao da ima 25 godina.

U Real Madridu igra na najvišoj razini. Talentiran je igrač, užitak ga je gledati. Moram cijeniti što imam priliku igrati protiv njega iako je suparnik. Volio bih da cijeli svijet živi sport kao što to čini Modrić", rekao je Simon.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.