Golubev zatvorio Dodigu vrata glavnog turnira u Miamiju

KAZAHSTANSKI tenisač Andrej Golubev svladao je Hrvata Ivana Dodiga 7:6(8), 6:1 u 2. i odlučujućem kolu kvalifikacija za Sony Ericsson Open, drugi ATP Masters 1000 turnir sezone u Miamiju.

Golubev je bolje plasiran na rang-ljestvici, zauzima 93. mjesto, dok je Dodig na 155. poziciji.

Novopečeni hrvatski Davis Cup reprezentativac propustio je nekoliko velikih šansi u prvom setu. Vodio je 5:2 u prvom setu, a nakon što je Golubev u devetom gemu nadoknadio break zaostatka, Dodig je opet u tie-breaku stigao do goleme prednosti.

Poveo je 5:2 i imao dva servisa, od kojih nije iskoristio niti jedan. Golubev se vratio na 5:5, ali je 25-godišnji Hrvat novim mini breakom izborio set-loptu na svom servisu. Nije ju uspio iskoristiti, kao niti još jednu, na servis Golubeva, pri vodstvu 7:6.

Nakon što je hrvatski tenisač propustio tolike šanse, u drugom setu Golubev je zavladao terenom i svom suparniku prepustio samo jedan gem. Meč je trajao 89 minuta.

Bio je to treći dvoboj ovih igrača i druga pobjeda Kazahstanca. Zanimljivo je da su i prethodna dva meča, oba 2008. godine, odigrali u kvalifikacijama, ali na puno manjim turnirima.

ATP Miami, kvalifikacije, 2. kolo:

Golubev (10) - Dodig 7:6(8), 6:1

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.