Goluža: Prijavio sam se za sljedećeg izbornika

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

HRVATSKI rukometni savez prije nekoliko dana potvrdio je smjenu na izborničkoj poziciji i umjesto otpuštenog Hrvoja Horvata mušku reprezentaciju prepustio Goranu Perkovcu. Kao kandidati su se spominjali i neki drugi proslavljeni bivši igrači, među njima i nekadašnji izbornik Slavko Goluža. On već sad ističe kandidaturu za sljedeću promjenu na klupi. Bivši izbornik s kojim je reprezentacija osvojila posljednju medalju na Svjetskom prvenstvu napravio je to u razgovoru za HRT.

"Ja sam se šest ili sedam godina izolirao od komentiranja uvijek kad netko nazove, ne želim komentirati jer svatko radi najbolje što zna i može. Zahvalio sam se Červaru i u ovom trenutku ne želim biti kandidat, ali moram reći da sam se prijavio za sljedećeg izbornika. Mislim da je to moja obaveza, da je to obaveza zbog rezultata koje sam postigao s reprezentacijom i s klubovima koje sam vodio.

"To je moja obaveza"

Osvojene tri medalje u godini dana, to nije mala stvar. Predanim radom, velikim srcem kojim sam vodio reprezentaciju mislim da je moja obaveza da se već sada kandidiram za sljedećeg izbornika", rekao je Goluža, siguran da će Hrvatska brzo ponovno u svjetski vrh.

"Ja vjerujem. Ja sam taj koji daje maksimalnu podršku našem izborniku, čuli smo se, izmijenili par poruka. Peki je u gužvi, ali vjerujem da će iskoristiti svaku priliku da kontaktira igrače i trenere gdje su mu nositelji igrači u klubovima. Nije mu lako, ima puno posla i mislim da će tek sada osjetiti kakav je pritisak biti izbornik u Hrvatskoj."