HNL

Gorica je ekspresno pronašla novog trenera

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

KRUNOSLAV RENDULIĆ vodit će momčad Gorice u sljedećoj sezoni HNL-a kao glavni trener, objavio je petoplasirani klub HNL-a.

Bivši trener Šibenika na klupi velikogoričkog prvoligaša naslijedit će Sinišu Oreščanina, koji je napustio klub nakon što nije uspio izboriti plasman u Europu tijekom prošle sezone.

Nagrada za dobar rad u Šibeniku

Oreščaninu je presudilo zadnje kolo i poraz od Rijeke, nakon kojeg je Gorica pala na peto mjesto i ostala bez šanse da se prvi put u svojoj povijesti okuša u europskim utakmicama. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Rendulić je prošle sezone uveo Šibenik u prvu HNL i doveo ga korak do ostanka, prije nego su ga SMS-om smijenili kolumbijski vlasnici kluba. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Nakon toga je Šibenik ostao u ligi s novim trenerom Sergijem Escobarom, ali i on je nedavno napustio klub, pa je sad situacija u klubu neizvjesna. 

Ugovor na tri godine

Što se Rendulića i Gorice tiče, 47-godišnjeg stručnjaka čeka ugovor na tri godine, ali on, za razliku od Oreščanina, neće nad glavom imati mač Europe kao uvjeta za ostanak na klupi. Iako, jasno je, Gorica će i u sljedećoj sezoni tražiti put do Europe, bilo preko HNL-a ili preko Kupa.

"Prvi dojmovi su više nego pozitivni. Zahvaljujem predsjedniku Nenadu Črnku na ukazanom povjerenju, sretan sam što sam ovdje, jer Gorica je klub koji je posljednjih godina u ekspanziji, i organizacijski i u svakom drugom smislu ide prema naprijed. Nadam se da ćemo svi zajedno napraviti dobar rezultat, da ćemo nastaviti tom uzlaznom putanjom i da će ova naša priča ispasti jako dobra i uspješna", rekao je Rendulić.

"Koliko sam shvatio iz dogovora s predsjednikom, i on i ja smo ljudi spremni na kompromise, tako da nije bilo previše nepoznanica. Dogovorili smo sve detalje prilično brzo", dodao je novi trener i najavio početak priprema za 14. lipnja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.