esport

Gorica predstavila novu momčad kakvu ima i Dinamo. Pogledajte video

Foto: Screenshot Facebook

HNK GORICA priključila se sve većem trendu među hrvatskim klubovima koji su se počeli natjecati u esportu.

Gorica je predstavila momčad koja će je predstavljati u popularnoj nogometnoj simulaciji eFootball PES u kojoj se već natječu momčadi Dinama, Lokomotive, Istre i Šibenika. 

Gorica i ostali hrvatski klubovi sudjeluju u ligi pod imenom HFP Legendary Adriatic Balkan League u kojoj momčadi igraju 11 protiv 11, odnosno svaki igrač kontrolira samo jednog igrača, kao i u pravoj nogometnoj momčadi.

Osim hrvatskih klubova, u ligi se natječu Partizan, Crvena zvezda, Radnički, Tuzla, Budućnost, Jedinstvo te brojne druge momčadi koje nisu povezane s nekim od nogometnih klubova.

"Nadamo se pravoj podršci te se isto tako nadamo pravom prepoznavanju esporta i njegovog potencijala jer uz prave ljude je moguće jako brzo dostići esport u Europi i svijetu. Mi smo napravili korak, a potrebni su još mnogi, tako da se nadamo da ćemo za početak uskoro uspjeti organizirati esport HNL ligu. Mi smo za, HNK Gorica je za, ostali klubovi su za, samo nam još treba dobar vjetar u leđa", rekao je Ivica "Bermy" Bermanac, kapetan esport momčadi Gorice.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.