HNL

Gorica prodajom dvojice najboljih igrača zarađuje četiri milijuna eura

Luka Stanzl/PIXSELL

GORICA bi mogla ostati bez dva najbolja igrača, Kristijana Lovrića i Farouka Miye.

Jedan turski klub, piše gorički CityPortal, jako je zagrizao za Lovrića, najboljeg igrača Gorice prošle sezone. Interes nekoliko turskih klubova za Lovrića nije nova priča, spominje se to još od kraja prošle sezone, koju je Lovrić završio u velikom stilu.

Svih deset golova zabio je u proljetnom dijelu prvenstva, a kad se tome doda i devet asistencija, kad se zna da je riječ o igraču od 22 godine, interes većih i bogatijih klubova prilično je logičan.

"Da je kao igrač Dinama odigrao onako kako je igrao za nas na proljeće, vrijedio bi pet milijuna eura", rekao je Mindaugas Nikoličius.

Gorica bi mogla zaraditi više od pola milijuna eura na Lovriću koji je procijenjen na 450 tisuća eura na Transfermarktu. O kojem se klubu radi, praktički je nemoguće doznati, ali izašla je informacija kako je riječ o "jednom od najboljih turskih klubova, koji tamo spada u top 5". Fenerbahče, Galatasaray, Bešiktaš, Trabzonspor, Malatyaspor, Bašakšehir...

Farouk Miya, senzacija iz Ugande na netom završenom Afričkom kupu nacija, vrijedi 900 tisuća eura. Prate ga Francuzi, a interes navodno postoji i iz Italije, Njemačke.

Ako je vjerovati izvorima iz menadžerskih krugova, Gorica bi na ovoj dvojici igrača mogla zaraditi i do četiri milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.