KUP

Gorica puna optimizma uoči Hajduka: "Preko Kupa želimo u Europu"

Foto: Pixsell

GORICA u srijedu u 17:00 na svojem terenu dočekuje Hajduk u susretu osmine finala Hrvatskog kupa. 

Momčad Sergeja Jakirovića cijelu prošlu sezonu nije izgubila od Splićana koji su ih uspjeli pobijediti tek u petom pokušaju, u kolovozu na Poljudu 3:0. Hajduk je u očajnoj formi u gostima. U prvenstvu su uspjeli slaviti samo u Varaždinu, a u Kupu su u gostima bili bolji od niželigaša Mladost iz Petrinje.

Gorica i Hajduk igrat će dvaput u samo tri dana. Nakon utakmice u Kupu na istom mjestu će u subotu igrati u HNL-u.

"To sam doživio kao igrač, ali kao trener nikad. I za mene je to novo iskustvo, ali imamo dovoljno igrača da izguramo dvije tako fizički zahtjevne utakmice. Nema sumnje da je Hajduk puno jači nego prošle sezone. U isto vrijeme ove godine mi smo imali deset bodova više od njih, a sad oni imaju devet više od nas. U gostima su nešto slabiji, ali i dalje vrlo opasni, no ja imam plan i vjerujem da će on biti dobar. Protiv Rijeke smo igrali po mom guštu, točno onako kako zamišljam svoje momčadi, i vjerujem u dobar rezultat. Zašto mi ne bismo u Europu otišli preko Kupa", rekao je trener Gorice Sergej Jakirović.

U odličnoj formi je napadač Lukasz Zwolinski koji je u Kupu ove sezone zabio pet golova u dvije utakmice, a dvaput je bio strijelac u zadnja četiri prvenstvena susreta.

"Hajduk je potpuno drukčija momčad nego prošle sezone, ali mi u ovoj ligi možemo dobiti svakog. Igra se samo jedna utakmica, druga su pravila nego u prvenstvu i siguran sam da možemo pobijediti. Kup je puno lakši put do Europe", rekao je Poljak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.