Gorica sa 7 novih igrača lovi ostanak u HNL-u. Sopić: Brinu nas samo vremenski uvjeti

Foto: Igor Soban/Pixsell

OD POSLJEDNJE prvenstvene utakmice Gorice promijenilo se jako puno toga. Brigu o sportskoj politici preuzeo je Mario Brkljača, privremeni trener Mensur Mujdža postao je pomoćnik novog trenera Željka Sopića, a ulogu pomoćnika dobio je i Marko Krnjić. To su ljudi koji će na čelu s predsjednikom Nenadom Črnkom pokušati izvući Goricu iz teške situacije i osigurati opstanak.

Osim promjena u stručnom stožeru, brojne su se dogodile i u kadru. Nekoliko igrača napustilo je klub, među njima i bivši kapetan Aleksandar Jovičić, zatim Paulius Golubickas, Wallace, Moussa Wague, Deni Jurić, Tyrese Francois i Amet Korca, a potpisali su Filip Mrzljak, Slavko Bralić, Kristian Fućak, Vinko Petković, Robert Ćosić, Valentino Majstorović i najnovija prinova, Tim Matavž.

Brkljača: Želimo još po jednog igrača u svakoj liniji

Upravo o promjenama u kadru i planu za proljetni dio sezone govorili su trener Željko Sopić i sportski direktor Mario Brkljača na konferenciji za medije. "Službeno prijelazni rok u Hrvatskoj još nije ni krenuo, ali mi smo tijekom prosinca napravili dosta toga zacrtanog. Smatrali smo da se trebamo opredijeliti za jednu filozofiju igre i sukladno tome dovoditi igrače", rekao je Brkljača pa dodao:

"Naravno, nije jednostavno u prosincu dovoditi igrače jer je većina pod ugovorima ili su u nekom problemu, bez kluba i s dužom pauzom. Smatram da smo izbalansirali momčad u odnosu na ono što je bilo na jesen i da ćemo u svakom slučaju gledati bolju Goricu. Što se tiče prijelaznog roka, imamo još želja i nadam se da će nam se otvoriti prilika da dovedemo još po jednog igrača u svakoj liniji."

Sopić spreman za lov na ostanak

Gorica će ove srijede od 15 sati imati priliku doći do prva tri boda u novoj polusezoni, koju će otvoriti nadoknadom 17. kola protiv Varaždina. S obzirom na to da prijelazni rok počinje na dan utakmice, pravo nastupa još neće imati nekoliko igrača Gorice.

"Situacija nije idealna, ali imamo još 20 utakmica. Svi igrači će istrčati maksimalno spremni na teren i dat će sve od sebe za ta tri boda u utakmici protiv Varaždina. U pravila ne ulazim i ona me ne zanimaju. Jedino što može biti problem su vremenske prilike, ali na to ne možemo utjecati", zaključio je trener Sopić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.