HNL

Gorička mladost vodi klub prema Europi: Trener stvarno vjeruje nama mlađima

Foto: HNK Gorica

GORICA je u nedjelju u gostima svladala Lokomotivu rezultatom 1:2 i ostala stopostotna nakon četiri prvenstvena kola zajedno s Dinamom.

U tom je susretu momčad Valdasa Dambrauskasa krenula s postavom u kojoj je bilo osam hrvatskih igrača uz dva velikogorička nogometaša.

Petorica mladih igrača već imaju zapažene uloge

Također, protiv Lokomotive je na travnjak izašla postava koja u prosjeku ima 23,7 godina, što je gotovo za pet godina manje u odnosu na posljednje dvije sezone u Prvoj HNL.

Tom prosjeku godina su najviše pridonijeli mladi reprezentativci Špikić (21) i Krizmanić (20) te potencijalni mladi reprezentativci Babec (21) i Mitrović (20). Uz njih u prvoj postavi, valja istaknuti i ulazak s klupe Pauliusa Golubickasa kojemu je 21 godina.

"Dosta smo mlada momčad u odnosu na prošlu sezonu. Trener stvarno vjeruje nama mlađima, što se vidi iz utakmice u utakmicu, sve više nas je u ozbiljnim rolama, a to donosi i veliko samopouzdanje. Užitak nam je igrati jedni s drugima", kazao je Krešimir Krizmanić, dok se na njegove riječi nadovezao Hrvoje Babec.

Koncentracija je na prvoj sljedećoj utakmici protiv Istre

"Mladim igračima najvažnije je da igraju, da se razvijaju, da imaju povjerenje trenera. Ovdje, u Gorici, to definitivno i imamo. Bez obzira i na neke lošije trenutke, trener nam je potpora, znamo da ćemo opet dobiti šansu. Vjeruje nam, a mislim da mu mi mlađi vraćamo na pravi način. I, što je najvažnije, pobjeđujemo. Nadam se da će tako i ostati pobjeđivati i dalje", rekao je Babec za službenu stranicu kluba.

U sljedećem kolu 19. rujna Gorica na domaćem terenu dočekuje Istru, a jedini cilj je zadržavanje maksimalnog broja pobjeda. S mladom gardom ponovno u glavnim ulogama.

"Sjajno je dijeliti prvo mjesto s Dinamo, ali kao što i trener kaže, moramo biti koncentrirani samo na prvu sljedeću utakmicu. Samo o tome moramo razmišljati, kako uzeti tri boda u sljedećoj utakmici. Euforiji je zabranjen pristup, moramo čvrsto ostati na zemlji, s obje noge, i čekati novu utakmicu kao novu priliku za dokazivanje", podvukao je Babec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.