Gotova je Premier liga. Evo tko ispada, a tko je izborio Europu

Foto: EPA

ODIGRANO je zadnje ovosezonsko kolo engleske Premier lige. Manchester City još je ranije osigurao naslov prvaka, dok je Arsenal završio na drugoj poziciji. Newcastle i Manchester United također će u Ligu prvaka, dok Liverpool i Brighton odlaze u Europa ligu. Nastup u Konferencijskoj ligi osigurala je Aston Villa, koja je u zadnjem kolu pobijedila Brighton 2:1.

Mogao je do te sedme pozicije i Tottenham, koji je u zadnjem kolu pobijedio Leeds 3:1. Leeds je takvim ishodom ispao iz lige, zajedno sa Southamptonom i Leicesterom. U Premier ligi iduće sezone će umjesto njih igrati Burnley, Sheffield United i Luton.

Everton se spasio

Od ispadanja se spasio Everton, koji je pobijedio Bournemouth 1:0. Pogodak vrijedan ostanka u Premier ligi dao je Doucoure u 57. minuti, kada je odlično potegnuo volej s 20 metara i pogodio za delirij na Goodison parku. U ostatku utakmice Everton se gotovo isključivo branio te je uspio u tome iako je u nekim trenucima opasno visio protiv Bournemoutha.

Leicester je pobijedio West Ham 2:1 pred svojim navijačima, ali ta mu pobjeda ništa nije značila zbog uspjeha Evertona. Vodio je Leicester 2:0 golovima Barnesa u 34. i Faesa u 62. minuti nakon čega je očito samo osluškivao rezultat Evertona koji mu na kraju nije išao u prilog.

Leeds se također borio za očuvanje prvoligaškog statusa, ali nije uspio obaviti ni svoj dio posla, premda je ovisio i o drugim rezultatima. Tottenham je svladao Leeds u gostima 4:1 uz dva pogotka Harryja Kanea i po jedan Pedra Porra i Lucasa Moure. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nije bio u konkurenciji za Tottenham u ovom dvoboju.

Rezultati zadnjeg kola

Arsenal - Wolverhampton 5:0
Aston Villa - Brighton 2:1

Brentford - Manchester City 2:1
Chelsea - Newcastle 1:1
Crystal Palace - Nottingham Forest 1:1
Everton - Bournemouth 1:0
Leeds - Tottenham 1:4
Leicester - West Ham 2:1
Manchester United - Fulham 2:1
Southampton - Liverpool 4:4