Grabušić u polufinalu na 60 m prepone

KAO ČETVRTOPLASIRANI natjecatelj u svojoj, drugoj kvalifikacijskoj skupini, hrvatski predstavnik u disciplini 60 metara prepone, Jurica Grabušić, plasirao se u polufinale dvoranskog SP-a u atletici koje se održava u Dohi.

Istrčao je 27-godišnji Zagrepčanin dionicu za sedam sekundi i 80 stotinki zaostavši za pobjednikom, Amerikancem Terrenceom Trammellom, dvadeset stotinki sekunde.

Samo je za stotinku sekunde od Grabušića u idućoj kvalifikacijskoj skupini brži bio legendarni Kinez Liu Xiang, bivši svjetski prvak i olimpijski pobjednik iz Atene 2004. godine.

Njegov najbrži rezultat sezone (7.79) bio mu je dostatan za treće mjesto. Od medalje se u Dohi, kaže, oprostio:

"Nemam nikakvih izgleda za osvajanje medalje. Ahilova me tetiva boli. Nemam snage. Sve što želim jest probiti se u finale", kazao je 26-godišnji Kinez o staroj ozljedi, koja ga je izvan staze držala dulje od godinu dana.

Dvije polufinalne i finalna utrka u ovoj disciplini na rasporedu su u nedjelju, posljednjeg dana Svjetskog prvenstva.

Isinbajeva umalo ostala bez finala     

Jelena Isinbajeva je lani zbog kockanja ostala bez plasmana na Svjetskom atletskom prvenstvu u Berlinu, ali očito nije naučila lekciju.

Svjetska rekorderka u skoku s motkom u petak je umalo ostala čak i bez finala Svjetskog dvoranskog prvenstva u Dohi.

Na zaletište je ponovno izašla tek kad su sve druge atletičarke završile natjecanje, na visini od 4,55 metara. U prva je dva pokušaja bila neuspješna, na pomolu je bila velika senzacija, ali nakon što ju je trener Vitalij Petrov uspio smiriti, u trećem je zaletu preskočila letvicu i plasirala se u nedjeljni finale.

"Nakon svega se radujem finalu. Cilj mi je pobjeda i svjetski rekord", rekla je Ruskinja.

Podsjetimo, prošle je godine na SP-u na otvorenom također bila izrazita favoritkinja, ali odlučila se na veliki rizik u finalu. Propuštala je sve visine do 4,75 metara, a kad se napokon uključila u natjecanje, nije bila sposobna preskočiti letvicu i ostala je bez plasmana, a zlato je završilo oko vrata Poljakinje Anne Rogowske.

Dodajmo da je u petak u Dohi bez plasmana u finale skoka u dalj ostao olimpijski pobjednik Irving Saladino. Panamac je u kvalifikacijama skočio tek 7,80 metara, zauzevši 12. mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.