HRVATSKA ŽENSKA REPREZENTACIJA

Gračan: Ne mogu sve igrati, drugačije je tu nego u klubu. Možda će biti ljutitih

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

NENAD Gračan startao je na klupi hrvatske ženske nogometne reprezentacije remijem protiv Litve (0:0), kojim je prekinut niz od četiri poraza, a potom je svoju ekipu odveo i do prve pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Na domaćem terenu u Puli Hrvatska je jučer pobijedila Moldaviju s uvjerljivih 4:0.

"Prihvatio sam se ovog izazova, naravno da nije jednostavno, ali vjerujem da ću brzo sve pohvatati", rekao je Gračan pa iznio prve dojmove o ekipi:

"Cure su vrlo vrijedne i odgovorne, vole igrati za Hrvatsku. Sad je najvažnije posvetiti se igri i pokušati automatizirati neke stvari. Djevojke su na mene ostavile divan dojam, možda nemam neko iskustvo u ženskom nogometu, ali kroz treninge i prilagodbu tijekom prvog okupljanja stekao sam dojam da su djevojke poslušnije od njihovih muških kolega igrača, žele učiti i napredovati. Pokušat ćemo zajedno napraviti rezultat i biti ozbiljniji."

Gračan: Ne mogu sve igrati

"Ženski nogomet u Hrvatskoj teško je dovesti na razinu muškog, ali neke se stvari mogu poboljšati. Volio bih kada bismo napravili iskorak i u ženskom klupskom nogometu, jer se želimo približiti Rumunjskoj ili tim reprezentacijama iz treće jakosne skupine te biti dio tog pota kako bismo igrali lakše utakmice u kvalifikacijama."

"Neće to ići preko noći, pokušat ćemo do kraja tekućeg kvalifikacijskog ciklusa pružiti priliku našim mladim igračicama i stvoriti igračku bazu koja će moći odgovoriti zadacima koji su pred njima. One moraju shvatiti da ne mogu sve igrati, to je drugačije nego u klubu, a možda netko i bude ljutit zbog toga. Važno je da respektiraju suigračice, u tom slučaju možemo očekivati rezultate", izjavio je izbornik Gračan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.