Grci: Dinamo je bio odustao, a onda je Ljubičić zaprijetio problemima ako ga ne puste

Foto: Epa

DINAMO je u utorak kasno navečer prodao Roberta Ljubičića u atenski AEK. Čitav posao se pokušavao držati u tajnosti kako javnost ne bi saznala za odluku Dinama da proda igrača sve do posljednjeg trenutka. Razlog je jasan.

Kvalifikacijski dvoboj za Ligu prvaka između AEK-a i Dinama prošlog ljeta obilježen je krvavim neredima i sukobima između grčkih i hrvatskih navijača. Podsjetimo, prije samo mjesec dana je preko sto Bad Blue Boysa pušteno iz grčkih zatvora. Tamo su se nalazili zbog nereda u kojima je smrtno stradao grčki navijač, a naknadna istraga je utvrdila da nitko od hrvatskih navijača nije kriv.

BBB-i su bili žestoko protiv transfera u AEK

AEK je koristio smrt svog fana u morbidne svrhe, skupljao je poene kod UEFA-e i tako htio Dinamo izbaciti iz Europe. U više navrata su dokazano lagali i otad se nalaze na crnoj listi Dinamovih navijača sa svih tribina. Zbog svega toga u Dinamu su zaključili da bi bilo pametno do samog kraja posao držati u tajnosti jer su znali kakva će reakcija biti navijača, posebice BBB-a.

Te se teze drže i grčki mediji, pa tako tamošnji 24.sport piše kako je Ljubičić inzistirao na transferu, a u trenutku kad je Dinamo čak i popustio pred prijetnjama navijača, igrač je izašao pred upravu kluba i jasno im dao do znanja da bi moglo biti problema ako ga pokušaju zadržati u Zagrebu.

Ljubičić je zaprijetio upravi kluba

Grčki portal piše kako je Ljubičić pokazao zavidnu dozu hrabrosti u situaciji koja nije bila nimalo jednostavna, ''posebno ako se uzme u obzir tko stoji na drugoj strani''. Naime, isti medij piše kako su dvojica BBB-a članovi IO-a Dinama s jakim utjecajem na druge.

Naime, dva čovjeka iz Izvršnog odbora su glasala izričito protiv transfera. Riječ je o Dubravku Skenderu i Ivanu Naukoviću, ljudima koji su u odbor ušli kao ljudi od povjerenja navijača. Podsjetimo, za svaki posao vrijedan preko tri milijuna eura, uprava prema novom statutu mora dobiti i suglasnost IO-a.

Ipak, shvaćajući da Ljubičić nema nikakvu namjeru ostati u Zagrebu, u Dinamu su odmah izračunali kolika bi financijska šteta za klub bila da na silu zadrže nezadovoljnog igrača pa su ponovo sjeli za stol i, kako piše grčki portal, ''logika je prevladala, huliganski povici su ugušeni, a klub je povukao potez u svoju korist".

Tome je svakako pridonio i AEK, koji je, unatoč tome što više nije trebao dizati cijenu od dogovorenih 3.5 milijuna eura, povisio iznos za još pola milijuna i tako ''ubio'' posljednje prigovore ''tvrdolinijaša'' u Dinamu.