Grci: Dinamo je za Ljubičića tražio 8 milijuna eura. Evo koliko je dobio

Foto: EPA

ROBERT LJUBIČIĆ (24), veznjak koji je u Dinamu pretvoren u lijevog bočnog, prodan je AEK-u samo godinu i pol nakon što je došao iz bečkog Rapida. Ljubičić je kupljen za 3 milijuna eura, a prodan je za pola milijuna više. Grčki mediji dodaju da bi Dinamo, ako se ostvare klauzule iz ugovora, s bonusima za Ljubičića mogao dobiti više od 4 milijuna eura. No otkrivaju da je Ljubičić davna želja aktualnog prvaka Grčke, koji se službeno raspitivao za njega još ljetos: "Dinamo je odgovorio da bi prodao Ljubičića za 8 milijuna eura", piše Sport24.

"AEK je mjesec dana radio na ovom transferu"

Grci dodaju da se njihov klub jako zainteresirao za Ljubičića nakon utakmica AEK-a i Dinama u pretkolu Lige prvaka prošlog ljeta. Ljubičić je postigao gol u atenskoj utakmici, ali je kasnije skrivio jedanaesterac poslije kojeg je Domagoj Vida zabio gol za izbacivanje Dinama. Nakon što mu je spomenuta cijena za Ljubičića ljetos bila previsoka, AEK je iskoristio pad Ljubičićeve forme i cijene te je Dinamu prvo ponudio 3, a zatim 3.5 milijuna eura za austrijskog Hrvata. Druga ponuda je prihvaćena. Grci ističu da je Ljubičić bio velika želja AEK-ovog trenera: "AEK je više od zadnjih mjesec dana radio na ovom transferu, a presudili su iznimna želja i angažman Mathiasa Almeyde da dovede Ljubičića."

"Zapeo na klupi i lijevom boku, Ljubičić je jedva čekao otići"

Grci pišu kako je Ljubičić završio u AEK-u: "Promjenom trenera u Dinamu Ljubičić je igrao manje, i to na poziciji koju ne želi igrati, a to je ona lijevog bočnog. Zato je izgubio motivaciju za ostanak u Dinamu. AEK je tako iskoristio Ljubičićevo nezadovoljstvo i spremnost Dinama da ga proda za daleko manje nego što je prvo tražio. To se dogodilo jer je Ljubičić od glavnog igrača postao onaj koji u najboljem slučaju igra po pola poluvremena. Zapeo na klupi i lijevom beku, jedva je čekao otići."

"Ljubičić će se preporoditi u AEK-u"

AEK mu je jedini ponudio spas, pišu Grci: "AEK je išao na sve ili ništa. Četiri milijuna nije ono što je Dinamo ljetos tražio za Ljubičića, ali je i dalje velik iznos. No transfer je odlučilo što je Almeyda nazvao Ljubičića i nagovorio ga da dođe tako što mu je obećao da će igrati u vezi. Dolazi pojačati sredinu terena. To je njegov prostor, tu želi igrati i tako će ga Almeyda koristiti. Ljubičić je osmica ili lijevi vezni, ali može pomoći i na krilu. Samo da nije bek. Može igrati i na poziciji šestice sada kada je Szymanski van terena i brzo postati AEK-ov ključni igrač. Nesumnjivo, sjajan transfer AEK-a."