Grci: Impresivni Maksimir je Dinamova tvrđava i jedan od njegovih najjačih aduta

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U NYONU je održan ždrijeb osmine finala Konferencijske lige, a Dinamo je izvukao grčki PAOK. Hrvatski prvak tako će imati priliku osvetiti svog najvećeg rivala budući da je PAOK u kvalifikacijama s ukupnih 3:0 bio bolji od splitskog Hajduka. Prva utakmica je 7. ožujka u Zagrebu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Solunu. Dinamovim navijačima zabranjeno je gostovanje u Grčkoj zbog nereda ranije ove sezone u Ateni.

Transfermarkt vrijednost PAOK-a procjenjuje na 71 milijun eura, isto kao i momčad Dinama. Najvrjedniji igrač momčadi je 20-godišnji Konstantelias (10 milijuna eura). Dinamo i PAOK igrali su međusobno u grupnoj fazi Europa lige 2010. godine i grčka momčad je oba puta slavila 1:0. 

Maksimir kao prednost?

Grčki mediji najavljuju ovu utakmicu kao okršaj dva podjednako snažna kluba. Svi spominju Maksimir, Dinamov ruševni stadion na kojem će se igrati prva utakmica. Neki uz sirove brojke i povijesne fakte o stadionu, neki uz podatak da je oštećen u potresu, a grčka Gazzetta navodi Maksimir kao Dinamovu prednost.

"Jedan od najjačih aduta Dinama je njegovo sjedište. Impresivni Maksimir u glavnom gradu Hrvatske ujedno je najveći stadion u državi. Trenutno može primiti oko 26 tisuća gledatelja i ima reputaciju tvrđave kad su u pitanju oni koji gostuju na njemu", navode.