Grčka slavi razbijanje Dinama, ali i nevjerojatni preokret u srpskoj provinciji

Screenshot: Twitter

PAOK je na uzvratu osmine finala Konferencijske lige na svom terenu pobijedio Dinamo 5:1 te tako nadoknadio poraz 2:0 u Maksimiru. Grčki mediji i ljubitelji nogometa zato slave solunsku momčad. No ne samo nju. Jednako je hvaljena i ona pirejska. Prošlog tjedna Olympiacos je također u osmini finala KL-a na svom terenu izgubio čak 4:1 od Maccabija iz Tel Aviva.

Očekivala se formalnost u Bačkoj Topoli

Na uzvrat je ispraćen s prognozama kako praktički nema šanse nadoknaditi ogroman minus zato što ga je velikom razlikom u Grčkoj pobijedila ozbiljna momčad. Istina, hendikepirana time što zbog rata Izraela i Palestine uzvrat ne može igrati na svom terenu, nego u Srbiji. No smatralo se da će Maccabi lako obraniti ogromnu prednost i u Bačkoj Topoli.

Ipak, Olympiacos je tamo izveo senzaciju. Već do poluvremena je nadoknadio veliki zaostatak iz prve utakmice. Junak prvog dijela bio je Daniel Podence, koji je postigao prvi gol, dok je preostala dva namjestio Konstantinosu Fortounisu i Ayoubu El Kaabiju.

Grčko čudo u srpskoj provinciji

U 57. minuti Maccabi je u igru vratio Eran Zahavi golom iz penala. Osam minuta kasnije El Kaabi svojim drugim i Olympiacosovim četvrtim golom postavlja 4:1, što je rezultat kojim je završen regularni dio utakmice. S obzirom na to da su Grci izjednačili pobjedu Izraelaca, igrali su se produžeci. U njima su Stefan Jovetić i Youssef El Arabi zabili za konačnih Maccabi Tel Aviv - Olympiacos 1:6 i grčko čudo u srpskoj provinciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.