Grgić: Ispadamo smiješni pred Europom jer ne vjerujemo našim sucima

GORČINA i bijes Hajdukovih čelnika zbog Dinamovog prijedloga o stranim sucima otišla je toliko daleko da je Branko Grgić izjavio da će u slučaju izglasavanja stranih sudaca kao član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza tražiti da se ukine Sudačka organizacija jer je bespotrebna.

"Ljut sam što je uopće ovo došlo na dnevni red. Ja sam protiv, a ako slučajno izglasaju strance, tražit ću kao član Izvršnog odbora da se ukine Sudačka organizacija, jer za nju i sve njene povjerenike u tom slučaju nema potrebe - rekao je Grgić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju dodavši:

"Smiješna je sva ta golema nervoza koja se proteklih dana nagomilala oko sudaca, a nitko ne govori o nogometu. Govorimo o stranim sucima, govorimo o domaćim sucima, a nitko ne priča o lijepim golovima i akcijama na travnjaku. Stvaraju se bespotrebne i pretjerane tenzije od strane Hrvatskog nogometnog saveza koji dozvoljava da se stvaraju takvi pritisci."

"Hajduk je bolji i zato je pobijedio"

Grgić smatra da bi sve utakmice morali suditi isključivo domaći suci, koji prema njemu, odrađuju jako dobar posao. Kad je riječ o derbijima, Grgić kaže da je Hajduk ove godine slavio isključivo zbog bolje igre.

"Izričito sam protiv dovođenja stranaca jer je taj pritisak nepotreban. Hajduk je dva puta u dosadašnjem dijelu prvenstva pobijedio Dinamo jer je bio bolji. Igraju se još tri utakmice, pustimo našima neka sude. Vidim i putem medija da su sada mnogi od njih spremni suditi derbije i željni se dokazat", objašnjava Grgić i dodaje:

"A godinama slušamo da su naši suci najbolji, da su strani loši i slično. U to nas redovito uvjeravaju i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković i glavni tajnik Zorislav Srebrić. Na kraju krajeva, zar nas nije sram UEFA-e, ispadamo smiješni jer ne vjerujemo našim sucima u koje smo toliko uložili. Ne samo da smo smiješni kao nogometna organizacija, već i kao zemlja koja pretendira ući u Europsku uniju."

"Suci su od krvi i mesa"

Zanimljivo je da je Hajduk prije dvije godine kada ga je vodio Grgić također tražio strane suce jer se osjećao oštećenim i zakinutim. Grgić mudro kaže kako sada za to nema potrebe.

"Suci su ljudi od krvi i mesa i mogu pogriješiti, ali mislim kako sada nema potrebe za strancima. Sve ovo govorim samo kao član Izvršnog odbora HNS-a, a ne kao bivši predsjednik Hajduka", objašnjava Grgić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

M.P.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.