Grozan start najubojitijeg hrvatskog nogometaša. Odmah je dobio crveni

Screenshot: SportKlub

PETAR MUSA (25) je hrvatski napadač koji briljira u Benfici otkako je prošlog ljeta prešao tamo iz Boaviste. No, na početku sezone je tema portugalskih medija zbog negativnog razloga. Isključen je zbog nenamjernog, ali jako opasnog starta u prvom kolu portugalskog prvenstva. Benfica je u obranu naslova krenula upravio kod Boaviste i to neuspješno. Izgubila je 3:2 i to golom u 13. minuti sudačke nadoknade, a osim toga ostala je bez čudesno efikasnog hrvatskog jokera.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MUSIN START ZA ISKLJUČENJE

Musa je nenamjerno nagazio suparnika, ali svejedno je start užasan

Musa je u jednom od rijetkih nastupa kao starter za Benficu dobio crveni karton u 50. minuti. Isključen je jer je u pokušaju da dođe do lopte zgazio gležanj suparničkog braniča Rodriga Abascala. Musin nasrtaj na rivala izgledao je grozno i mogao je završiti jako teškom ozljedom, pa mu je sudac dao izravni crveni karton.

No, usporena snimka pokazuje da je Musa zgazio igrača Boaviste na posebno bolno i osjetljivo mjesto nenamjerno, zato što je neposredno prije toga u pokušaju da dođe do lopte zgazio nju. Tako je izgubio ravnotežu i samo nogom nastavio pad. Nažalost, na gležanj Abascala. Branič Boaviste je na to vrištao od boli i previjao se, a ubrzo je morao iz igre. 

Nevjerojatno efikasni joker portugalskog velikana

Musa je Zagrepčanin koji se probio u Češkoj i proslavio u Portugalu. Visokog napadača je zato prošlog ljeta kupila Benfica uz odštetu od 5.5 milijuna eura. Musa je sjajno odradio prvu sezonu u velikanu. U 41 nastupu postigao je 11 i namjestio 3 gola, ali samo pet puta bio je prvotimac. Musa igra malo, ali zabija puno, i to kao rezerva skromne minutaže. Tako je postao ubojitiji od Haalanda, Messija i Mbappea.

U istom tonu Musa je nastavio i pred ovu sezonu te na njenom početku. U pripremnoj utakmici kod Feyenoorda ušao je u igru u 75. minuti. Već deset minuta kasnije zabio je za konačnih 2:1. Tako je ublažio poraz portugalskog od nizozemskog prvaka. Prije šest dana opet nije bio starter ali je zabio velikanu.

Ove sezone nastavio je sa sjajnom formom iz prošle, ali sad ga čeka prisilna pauza

Ušao je na poluvremenu utakmice portugalskog Superkupa protiv Porta te u 68. minuti zabio za potvrdu pobjede 2:0 i osvajanje trofeja. Sjajnim učinkom Musa je zaslužio poziv Zlatka Dalića. Za Hrvatsku je debitirao prije četiri mjeseca u kvalifikacijama za Euro, a izbornik je najavio da će ga često koristiti. Ipak, sada će Musa prisilno pauzirati uz nadu da nije ozbiljno ozlijedio igrača Boaviste. 

Pročitajte više