Guardian ispravio Dalića: Engleska je osvojila tri medalje, a ne jednu

Foto: EPA

HRVATSKA danas od 15 sati u Hamburgu igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu. Protivnik će joj biti Albanija. Momčad Zlatka Dalića u tom susretu mora tražiti pobjedu jer bi svaki drugi rezultat bio težak udarac u borbi za osminu finala nakon što je u prvom kolu Španjolska svladala Hrvatsku 3:0.

Dalić komentirao Engleze

Na press-konferenciji dan uoči utakmice Zlatko Dalić ponovno se žalio jer smatra da se Hrvatsku ne poštuje dovoljno: "Ne znam tko je to uz Francusku napravio i ja uvijek kažem da Hrvatska zaslužuje puno veći respekt. Mi imamo tri medalje, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vrijedimo. Mi smo mali, ali smo hrabri i borbeni, a dokaz je 100.000 Hrvata u Berlinu. Naši rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas se doživljava.

Znam da je nakon poraza od Španjolske dosta negative, ali nadam se da ćemo dati sve od sebe da opet budemo pravi i kakvi možemo biti. Hrvatska vrijedi i Hrvatska je puno bolja nego što se o njoj govori."

Guardian ga ispravio

U svom tekstu ispravio ga je engleski Guardian. Dalić je u svojoj izjavi prilično podcijenio engleske uspjehe i "oduzeo im" čak dvije medalje. Englezi su u posljednjih 58 godina također osvojili tri, a ne jednu medalju. Pored naslova svjetskih prvaka na domaćem terenu 1966., bili su viceprvaci posljednjeg Eura i brončani u Ligi nacija 2019.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.