LIGA PRVAKA

Guardian prozvao dvojicu Hrvata zbog kaosa na finalu Lige prvaka

Foto: EPA

UGLEDNI britanski list The Guardian prozvao je u svom članku dvojicu Hrvata - Željka Pavlicu i Zorana Cvrka - kao moguće krivce za kaos na finalu Lige prvaka. Pavlica je šef osiguranja UEFA-e, dok je Cvrk bio delegiran da bude glavni i odgovorni za osiguranje na finalu Lige prvaka, piše The Guardian.

Problem je što se navodno nijedan od njih nije pojavio i održao sastanak s ostalim članovima osiguranja te nisu pripremljeni krizni protokoli. Također, Guardianovi izvori tvrde da ih nije bilo nigdje kad su neredi krenuli te da nisu dobro iskoordinirali situaciju.

Znak nepotizma u UEFA-i

"Slučaj Željka Pavlice jedan je od slučaja nepotizma u UEFA-i koji se često spominju. On je jako dobar prijatelj Aleksandra Čeferina, koji ga je 2016. godine postavio na poziciju. Cvrk je obožavani član osiguranja u UEFA-i, bivši je policajac i povjerenik za sigurnost u HNS-u. Nakon deset godina pridružio se UEFA-i kao član osiguranja i sigurnosni savjetnik", piše u Guardianovom tekstu.

Početak finala Lige prvaka, u kojem je Real Madrid pobijedio Liverpool 1:0, kasnio je jer navijači nisu mogli ući na stadion na vrijeme. Svoj su boravak u Parizu opisali kao torturu. Mnogi od njih su bili natiskani u uske prolaze i ondje su dugo zadržani bez vode i hrane. Među navijače su se ubacili i razni kriminalci koji su krali od njih i maltretirali ih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.