Guardiola: Nije lako pronaći objašnjenje

Foto: EPA

U DERBIJU 22. kola engleskog prvenstva Tottenham je pobijedio Manchester City 1:0, a junak susreta bio je novi rekorder Spursa Harry Kane. On je golom odluke postignutim u 15. minuti postao najbolji strijelac u povijesti kluba (267 golova, Jimmy Greaves 266), a postao je i tek treći igrač u povijesti Premier lige koji je u njoj zabio 200 golova. Ispred njega su samo Alan Shearer (260) i Wayne Rooney (208).  

Bilo je ovo peto gostovanje Cityja na novom stadionu Spursa, a svih pet susreta su izgubili bez postignutog gola. Utakmicu je prokomentirao menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola.

"Odigrali smo dobro, no..."

"Poveli su nakon pogreške, nije lako vratiti se kad imate desetoricu igrača koji se brane, i to čvršće nego što su se branili na Etihadu prije dva tjedna. Odigrali smo dobro, imali smo šansi, no nedostajao nam je zadnji dodir prije šuta", rekao je Guardiola pa prokomentirao negativan niz na gostovanjima kod Tottenhama:

"To će se prije ili kasnije promijeniti, ali neobično mi je da nismo zabili ni jedan gol. U prošlosti smo promašivali i penale. Nije lako pronaći objašnjenje za to. Tottenham ima sjajnu momčad, kvalitetu u vrhu napada."

"Sad nismo u poziciji da razmišljamo o tituli, samo o sljedećoj utakmici. Pripremit ćemo se za nju i odigrati što bolje možemo", zaključio je.