Guardiolin popis za otpis

Foto: Getty Images / Guliver Image

PEP GUARDIOLA preuzet će Manchester City na kraju sezone. Katalonac lovi bod u Bundesligi protiv Ingolstadta kojim bi obrani naslov prvaka, a 21. svibnja igrat će i finale njemačkog Kupa s Borussiom Dortmund.

No, nakon eliminacije u polufinalu Lige prvaka od Atletico Madrida, Guardiola je već krenuo razmišljati o Cityju, gdje sprema pravu čistku. Čak 11 igrača trebalo bi napustiti Etihad po odlasku Manuela Pellegrinija, jer ih Guardiola ne želi u svojoj momčadi.

Kao što je svojevremeno potjerao iz Barcelone Ronaldinha, Edmilsona, Gianlucu Zambrottu, Deca, Liliana Thurama, Oleguera, Ezquerra, Giovannija i Crosasa, a doveo Seydoua Keitu, Gerarda Piquea, Danija Alvesa, Martina Caceresa te Alexandera Hleba, tako će napraviti promjene i u dvorištu kluba iz Manchestera.

Igrači kojih se želi riješiti Guardiola

Yaya Toure

Veznjaku, koji ima 32 godine, ističe ugovor sljedećeg ljeta, a poznato je da se ne slaže s Guardiolom još iz Barcelone. Reprezentativac Obale Bjelokosti mogao bi završiti u Kini.

Martin Demichelis

Vrijeme je da 35-godišnji Martin Demichelis napusti City, što su navijači zagovarali godinama unazad, a Pep će samo ubrzati odlazak Argentinca koji bi mogao zaigrati u domovini.

Gael Clichy

Od kada je stigao iz Arsenala Francuz nije pokazao mnogo toga na Etihadu i njegov odlazak je gotovo siguran. Također, nije bio standardan ni kod Pellegrinija, u čijoj je momčadi dijelio minutažu s Aleksandrom Kolarovom.

Bacary Sagna

Bivši nogometaš Arsenala nikad se nije pronašao od dolaska u City i napustit će klub unatoč ugovoru na godinu dana koji ima.

Fernando

City je za veznjaka platio Portu 16 milijuna eura, no njegovu igre bile su ispod razine. Također, poznato je da Guardiola želi nogometaše drugačijeg profila, pa je njegov odlazak gotovo zagarantiran.

Willy Caballero 

Iskusni 34-godišnji argentinski vratar izgubit će svoje mjesto na klupi, jer katalonski trener želi mladog vratara koji će biti konkurencija Joeu Hartu.

Wilfried Bony

Napadač je stigao iz Swansea prošlog siječnja za 28 milijuna funti i nije opravdao očekivanja, pa bi se mogao vratiti na Liberty stadion.

Samir Nasri

Francuski veznjak često je ozlijeđen, ali i nezadovoljan svojim statusom u momčadi. Nasri želi otići jer kod Guardiole za njega neće biti mjesta.

Aleksandar Kolarov

Srpski nogometaš također se nalazi na listi igrača koji će napustiti Etihad. U klubu je od 2010, a ugovorom je vezan za City do 2018. godine.

Richard Wright

Vratar, koji ima 38 godina, stigao je 2012. i do sada još nije stao na gol Cityja i njegova je sudbina poznata.

Pablo Zabaleta

Argentinac, povremeni kapetan momčadi, priznao je da bi mogao napustiti Manchester. Njega želi talijanski Inter, a njegova budućnost zavisit će od Guardiole.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.