Gvardiola očekuju u Manchesteru. On se javio iz Beograda

Foto: EPA

SVE je dogovorio s Manchester Cityjem da postane najskuplji branič u povijesti i onda iznenada otišao u Beograd. Joško Gvardiol iznenadio je na Instagramu. Objavio je fotografiju iz hiperbarične komore te je uz oznaku lokacije u srpskoj metropoli napisao: "Vrijeme je za oporavak."

Srpski mediji uz naslove "Najtraženiji stoper Europe u Beogradu", "Ovo je razlog zašto je Gvardiol završio u Srbiji" i "Došao je Hrvatski Zorro" pišu da je Gvardiol tamo stigao k famoznoj Marijani Kovačević. Gvardiol je prema ovim izvorima u Beogradu kako bi kod kontroverzne i osporavane, ali uspješne nadriliječnice, poznate po alternativnim metodama i nizu slavnih klijenata, nakon ozljede i operacije prepona ubrzao oporavak pred povijesni transfer.

Gvardiola očekuju u Manchesteru. Pogledajte odakle se javio

Gotovo je sigurno da će Gvardiol ovog ljeta iz Leipziga prijeći u Manchester City za oko 100 milijuna eura nakon što je dogovorio osobne uvjete s Guardiolinim klubom. Gvardiol je prije tjedan dana operirao prepone, a zbog ozljede tog dijela tijela propustio je završni turnir Lige nacija s Hrvatskom. U Beograd je došao na, kako piše, "rehab", jer ga čeka najvažnije ljeto u životu i povijesni transfer.

Modriću su predviđali mjesec dana pauze. Ona ga je vratila nakon pet dana

Kovačevićka je došla u fokus javnosti početkom prošlog mjeseca zbog Luke Modrića. Kapetan Hrvatske i velikan Reala tada se čudesno brzo vratio nakon ozljede mišića prepona, poslije samo deset dana, kako bi igrao dvije najvažnije Realove utakmice sezone, finale Kupa kralja protiv Osasune i polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Modrić je zbog navedene ozljede propustio prvenstvene utakmice protiv Almerije i Real Sociedada, a prognoze su govorile da ga sigurno neće biti i do mjesec dana, točnije kako nema šanse da se vrati za navedene ključne mečeve sezone. Ovakav ekspresni oporavak pripisivao se Marijani Kovačević, slavnoj beogradskoj liječnici kod koje je Modrić bio samo par dana ranije. To se saznalo nakon što je viđen u jednom poznatom beogradskom restoranu.

Beogradska nadriliječnica spasila Olića, Ronalda, Rooneyja, Van Persieja...

Marijani Kovačević u Beograd su dolazili Robin van Persie, Wayne Rooney, Diego Costa i Alexis Sanchez, a surađivala je i s Cristianom Ronaldom. Na tretmane k njoj išli su i Darijo Srna i Ivica Olić. Ove je godine bila u fokusu na Australian Openu, gdje je bila u timu Novaka Đokovića. "Poslije mojih tretmana mišić je potpuno nov i nema tragova ozljeda. Nema ožiljaka, fibroze ni mogućnosti da se ozljeda ponovi, to je druga stavka revolucionarnih metoda.

Po završetku terapije snimkom provjeravamo je li sve prošlo prema planu. Poanta je da dođe do potpune regeneracije mišića. Terapije su toliko jake da je jedan sat učinkovit kao cijeli tjedan liječenja bilo kojom drugom metodom u svijetu. Dakle, ako im kažu da je potrebno mirovati mjesec dana, ja riješim problem u četiri sata", hvali se Kovačević.

Srpska čudotvorka se rado hvali, ali Modrićev i Đokovićev slučaj pokazuju da ima i zašto

Modrić je pokazao da ima i zašto. Realova hrvatska legenda se nakon tretmana kod srpske čudotvorke vratila već za finale kupa, u kojem je Real trijumfirao 2:1. Reporteri slušane radioemisije Tiempo de Juego pitali su ga na terenu tijekom Realovog slavlja: "Pa, što si to jeo u Beogradu?! Oporavio se za pet dana!"

Nema diplomu medicine i liječi konjskim posteljicama

Kovačević je poznata po tome da sportaše u svojoj klinici liječi alternativnim metodama koje uključuju kremu od kobilje posteljice. Kovačević nema medicinsko obrazovanje zbog čega je često na meti kritika, ali kao što se vidi iz popisa njenih slavnih klijenata, vrhunskim sportašima to ne smeta. Upravo suprotno, nakon što je početkom godine spasila Novaka Đokovića i spremila ga za Australian Open, srpski šampion pozvao ju je da mu bude dio ekipe u Melbourneu.

Liverpool je zvao da postane dio stožera

Đoković je tamo trijumfirao, a u boksu mu je bila Kovačevićka. Srpski mediji pisali su da su je u liječničku ekipu zvali brojni svjetski klubovi uključujući i Liverpool, ali je liječnica odbila njihove ponude i sportaše liječi isključivo u svojoj ordinaciji u Beogradu.

"Koristi kremu od posteljice koju primjenjuje ultrazvučnim valovima. Mnogi moji igrači bili su u njezinoj klinici i uvjeren sam da je sigurna", rekao je Rafa Benitez dok je bio trener Liverpoola 2009. godine. Sportaši tretmane kod Kovačević plaćaju i do 5000 eura, ali cijena je za obično građanstvo puno niža pa se tretman može dobiti već od 50 eura. Kovačević je diplomirala farmaciju i radila je u raznim laboratorijima prije nego što je pokrenula vlastiti biznis.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.