boks

Habazin: Nema isprika. Teško mi je, ali ovdje sam. Još stojim

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

IVANA HABAZIN nije uspjela osvojiti naslov svjetske prvakinje u supervelter kategoriji.

Američka boksačica Claressa Shields u Atlantic Cityju slavila je jednoglasnom odlukom sudaca nakon 10 rundi i 20 minuta borbe.

Međutim, Hrvatica je ostala velika i u porazu te čestitala protivnici na pobjedi.

"Ako ste razočarani, nije bila moja noć. Imali smo plan, nisam ga napravila kako smo željeli. Bio je to težak meč, mogu samo čestitati Claressi Shields i to je to. Vratit ću se", kazala je Habazin nakon meča.

Shields je tako postala najbrža borkinja koja je došla do svjetske titule u tri težinske kategorije. Uspjela je to u samo 10 borbi, a slavila je u svih 10. Ivana, koja je šest godina starija od 24-godišnje Shields, u svojoj 24. borbi upisala je četvrti poraz.

"Bilo je teško, ali ne toliko teško. Još sam ovdje, još stojim. Moram joj čestitati za udarac u jetru jer mislim da ni ona nije primijetila da me pogodila, bio je to prvi udarac, ali nakon drugog udarca znala sam da moram uzeti pauzu jer sam mislila kako mogu prekinuti borbu, a to nisam željela.

Dala sam sve od sebe, mozak je želio, ali tijelo nije dalo. No isprika nema", naglašava hrvatska boksačica.

Osvrnula se Habazin još jednom na Shields i analizirala njezin boks.

"Nema snagu, ali ima konstantu udaranja i zato pobjeđuje. Od svih borkinja s kojima sam se borila, najjača udaračica je bila Cecilia Braekhus. Od ovog meča naučila sam puno, ali prvo idem na spavanje, onda ću razmišljati o ostalim stvarima."

Ovaj meč inicijalno se trebao održati u listopadu, ali zbog napada Claressinog brata na Ivaninog 71-godišnjeg trenera Alija Bashira bio je odgođen. Habazin se s tim morala nositi i odboksati ovaj meč.

"Nije bilo lako, posebno jer sam morala mijenjati trenera i trening-kamp. No, kao što sam rekla, nema isprika, bila je bolja.

Mogu samo željeti da moja zadnja borba nije bila u prosincu prošle godine, da sam imala neke borbe između jer sam u 2017. imala tri borbe, a onda malo stala, a to iskustvo iz ringa vam je prijeko potrebno. Sigurna sam da bi borba bila drukčija da nisam toliko pauzirala, ali nema isprika, izgubila sam", podvukla je na kraju Habazin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.