KRIZA U HAJDUKU

Hajduk 2 otvara protiv Šibenika: Afera koja trese klub počela njihovom utakmicom

Foto: HNK Hajduk

OBJAVLJEN je raspored natjecanja u Drugoj HNL za sezonu 2019./20. i odmah u prvom kolu - zanimljiv par. Druga momčad Hajduka 17. kolovoza gostuje kod Šibenika.

Upravo su događaji vezani uz posljednji susret ovih momčadi u svibnju pokrenuli aferu koja posljednjih dana trese Hajduk.

Prije tjedan dana Hajduk je otpustio Krešimira Gojuna, šefa klupske akademije, zato što je bez dokaza i svjedoka optužio sportskog direktora Sašu Bjelanovića da je od njega tražio da prije spomenute utakmice Hajduka 2 i Šibenika "pomogne suparniku da uđe u prvu ligu".

Gojun je napisao da ga je Bjelanović pozvao u svoj ured u kojem su ga dočekali koordinator skautske službe Mario Brkljača i Bjelanović, koji mu je nakon toga rekao da bi bilo dobro da Hajduk pomogne Šibeniku da izbori direktan plasman u Prvu HNL tako da najbolje igrače, one koji treniraju s prvom momčadi, poštede u utakmici koja se igrala 5. svibnja.

Gojun je to, tvrdi, kategorički odbio jer se kosi sa svim njegovim principima i načelima zbog kojih je u startu i prihvatio posao u Hajduku i jer smatra da bi takvim postupkom bilo kompromitirano sve ono što Hajduk predstavlja navijačima i općenito ljudima u državi.

To ga ipak nije spasilo od otkaza, koji je dobio nakon što je predsjednik kluba Marin Brbić suočio sve aktere sastanka o kojem Gojun govori. Na suočenju su Bjelanović i Brkljača tvrdili da Gojun laže pa je morao otići.

Ubrzo je Hajdukov trener Siniša Oreščanin objavio priopćenje u kojem ističe da stoji iza otpuštenog Gojuna, a klub poziva da još jednom provede istragu o navodnom zahtjevu da Hajduk 2 pusti Šibeniku ili da i njemu da otkaz.

Hajduk je na to objavio da podržava svog trenera, ali da nove istrage nema.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.