Hajduk danas mora pobijediti, a čak pet igrača mu ne smije dobiti žuti

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

LOKOMOTIVA i HAJDUK od 17:30 u rasprodanoj Kranjčevićevoj u 18. kolu SuperSport HNL-a igraju meč s ogromnim ulogom u borbi za naslov. Vodeći Hajduk s varljivo velikih sedam bodova više od Rijeke i čak devet više od Dinama (jer prvi imaju jednu, a drugi dvije utakmice manje od Bilih) mora pobijediti kod rasterećene Lokomotive, koja mu često upravo u Kranjči zadaje probleme. Naime, tri od četiri utakmice ovih rivala tamo završile su remijem, a ovaj put Hajduku taj ishod nikako ne bi odgovarao.

Zašto je Hajdukova ogromna prednost na vrhu varka?

Ima dakle velikih devet bodova prednosti nad najvećim rivalom i aktualnim prvakom, ali Dinamo ima dvije utakmice manje, dok ga u ovom kolu čeka daleko lakši posao nego Hajduk. Na Maksimir mu naime dolazi Rudeš, koji je još ljetos ispao iz lige. Hajduk pak, nakon Lokomotive, do kraja polusezone čeka još jedno zagrebačko gostovanje, upravo kod Dinama.

Hajduk mora pobijediti

Zato Hajduku danas igra samo pobjeda, jer ako to propusti kod Lokomotive, onda mu čak ni eventualna pobjeda kod Dinama nije toliki uspjeh. Razlog je što neuspjehom Hajduka kod Lokomotive i očekivanim pobjedama u svojim utakmicama, Dinamo može u par dana prepoloviti prednost lidera i opet imati utakmicu manje.

Lokomotiva nema što izgubiti na terenu gdje redovno uzima bodove Hajduku

Lokomotiva pak na polovici prvenstva ne može ni ispasti, a čini se ni u Europu. Osim toga, prije tjedan dana je pobijedila prvi put nakon skoro dva mjeseca, i to drugoligaša Vukovar u Kupu, ali u ovom duelu nije autsajder. Naveli smo i zašto to nije protiv Hajduka u Kranjčevićevoj. Napisali smo i da je Hajduk tamo na "gostovanju", ali to i nije istina.

Poljud na Trešnjevci, ali tamo čak pet hajdukovaca mora paziti da ne dobije žuti

Na tribinama stadiona na Trešnjevci bit će poljudska atmosfera jer tri četvrtine kapaciteta Kranjčevićeve razgrabili su navijači Hajduka. Važno je napomenuti i da čak petorici igrača Hajduka prijeti treći žuti karton, što bi značilo da propuštaju derbi polusezone idućeg vikenda kod Dinama. Zvonimir Šarlija, Emir Sahiti, Niko Sigur, Ivan Dolček i Anthony Kalik morat će posebno paziti protiv Lokomotive, a prva trojica su nezamjenjivi članovi prvog sastava.

Ovako je neugodnu situaciju komentirao Hajdukov trener Mislav Karoglan: "Neću im dati nikakve savjete. Uđemo li s logikom da se moramo paziti kartona, onda smo nešto pogriješili. Ovo mi je ključna utakmica, ne razmišljam o kartonima. Ako si pravovremen, nećeš dobiti karton. Koncentrirani smo na Lokomotivu i ne razmišljamo o Dinamu."