Hajduk je ovom pobjedom dobio puno više od obična tri boda

HAJDUK je na Poljudu pobijedio Dinamo 1:0 u 10. kolu SuperSport HNL-a. Najveći derbi hrvatskog nogometa odlučen je pogotkom Emira Sahitija iz 59. minute. Hajduk je drugi put ove sezone pobijedio Dinamo. Ovim slavljem pred rasprodanim splitskim stadionom došao je do 21 boda te se nalazi na prvom mjestu. Rijeka je druga s 19 bodova, a treći Dinamo ima 16 bodova i utakmicu manje. Derbi je za Index komentirao Zlatko Vujović.

U prvom poluvremenu smo gledali užasan nogomet. Puno trke i puno borbenosti, ali bez ikakve igre, bez udarca i bez ikakve kombinacije. U drugom poluvremenu ništa bolja utakmica, ali smo barem vidjeli fanatično rastrčanog Krovinovića, koji je dao pečat borbenoj igri Hajduka kroz cijeli susret, lijepu akciju za gol i fantastično dodavanje Livaje za Trajkovskog, koji je promašio zicer.

Treba biti iskren, Hajduk nije pokazao neku bajnu igru i dobio je Dinamo na mišiće, ali to treba pohvaliti. Voljni moment je presudio i Hajduk stalno treba tako igrati.

Treba biti realan. Dinamo me nije razočarao

Dinamo je odigrao jako loše, ali ne mogu reći da me razočarao. Treba biti realan. Otišlo im je nekoliko najboljih igrača i Modri ni približno nisu jaki kao što su bili proteklih sezona. Ova pobjeda je za Hajduk došla u pravom trenutku, nakon ona dva poraza od Istre i Gorice.

Leko i momci iz tih susreta trebaju izvući pouke, a predstava protiv Dinama je pokazala da su naučili lekciju iz svojih grešaka. Uživao sam gledati tu trku i borbenost u drugom poluvremenu, ali Hajduk mora svaku utakmicu igrati tako ako želi pobijediti bilo koga, ne samo Dinamo. 

Svaka čast na pobjedi, ali ovo nije dovoljno. Leku čeka jako puno posla 

Ovo je velika pobjeda, nije mala stvar pobijediti Dinamo drugi put u sezoni, ali treba pošteno reći da ova razina igre nije bila dovoljna da bi je kamuflirala golema želja i borbenost. Hajduk u kontekstu kombinatorike nije pokazao puno i Leko će morati poraditi na igri.

Misli li Hajduk napraviti nešto veliko, igra mora biti puno bolja i svaki igrač će morati davati maksimum. Dosad ga nisu davali. Ovo nije bila igra, ali rezultat je tu i igru zaboraviš. Međutim, igra daje golove i Leku tu čeka puno posla.

Hajduk je ovom pobjedom dobio puno više od obična tri boda 

Ipak, treba biti zadovoljan. Dobiti Dinamo oba puta u sezoni je sjajno. Pa to Hajduk ne pamti valjda 20 godina. Zato mislim da je Hajduk nakon ovog derbija dobio nešto puno važnije od tri boda.

To je spoznaja da može dobiti Dinamo i da ona pobjeda u Maksimiru nije bila slučajna. Siguran sam da će ih ova tri boda maksimalno mentalno podići, baš kao što je momčad bila upala u krizu nakon nesretnog poraza od Istre.

Momci su dali sve od sebe, ali moraju raditi na sebi i ne smiju sad stati. Hajduku godinama nedostaje pobjednički mentalitet, možda je ovo prava prilika da ga napokon stvori. A jako dobro znamo što pobjednički mentalitet ekipe znači kad se lomi prvenstvo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.