LEON KREKOVIĆ

Hajduk je u mladiću dobio najveće moguće pojačanje

Foto: PIXSELL

POLJUD je danas u 72. minuti ustao i ovacijama ispratio Leona Krekovića. Za mnoge nepoznanica, no navijači Hajduka itekako su upoznati s mladićem rođenim u Kninu prije 19 godina.

Hajduk je odigrao protiv Gorice utakmicu sezone i sa 6:0 srušio goste i nanio im najveći poraz otkako su u HNL-u.

Tudor je danas dobio najveće moguće pojačanje i teško će ga netko zamijeniti

Otkriće je mladi Leon Kreković. Mladi hrvatski reprezentativac danas je prvi put u karijeri zaigrao za Hajduk od prve minute u HNL-u i odmah pobrao simpatije navijača Hajduka. Kreković je zabio za 1:0, a zabio je Gorici i u drugom dijelu jedan od najboljih golova sezone, no nakon pregleda VAR-a gol je poništen zbog zaleđa. 

Kreković je pokazao da zaslužuje mjesto u prvih 11 i teško će ga netko zamijeniti, čak bi i odlični Eduok mogao počinjati s klupe. Jairo i Kreković izgledaju jako dobro u paru.

Hajduk je tražio napadača, nije ga uspio kupiti, no Tudor je bio uvjeren da je on taj

Kreković je novost u prvoj momčadi i pravo pojačanje Hajduka u napadu za HNL, a dolazi iz omladinskog pogona. Tudor je odustao od kupnje novog napadača i nastavio vjerovati Krekoviću koji mu je vratio na najbolji način.

Prvo ime Hajduka na pripremama u Turskoj

Tudor ga je poveo na pripreme, a Kreković je zabio tri gola, jedan Honvedu i dva Vardaru. U nastavku sezone tri puta je ulazio u igru, pokazao da je sjajan dribler, zadavao je puno problema obranama Varaždina, Lokomotive i Slavena, a danas je uspio i zabiti. Brzina mu je jedna od prednosti.

Ima sve odlike modernog napadača kojem treba pružiti šansu na prvoligaškoj sceni

Nakon rata u BiH obitelj mu se iz Travnika preselila u Knin gdje je Leon i rođen. Hajduk ga je doveo 2012. iz Dinare i možda napravio jedan od najboljih poteza u novijoj povijesti kluba. Kreković je igrač koji zaslužuje šansu na prvoligaškoj sceni, a danas je pokazao klasu. Uskoro će debitirati za U-21 reprezentaciju, a nije daleko ni od A vrste. Jedan je od najboljih igrača svog godišta.

"Drago mi je da su došli u tako velikom broju, što su me ispratili pljeskom. Nadam se da će nastaviti tako. Ispunili smo trenerove zahtjeve, to nam je donijelo efikasnost. Mislim da je za gledatelje bila jako dobra utakmica. Radimo vrlo jako na treninzima, maksimalno smo fokusirani, danas je bio naš dan", rekao je Kreković nakon Gorice pa dodao:

"Trener mi je dao povjerenje, na meni je da to opravdam."


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.