Hajduk kreće s pripremama: Na Poljudu predstavljena Dinamova dva bivša igrača

Foto: Pixsell (Miranda Cikotić)

HAJDUKOVA prozivka, kao i početak priprema za predstojeću sezonu, na rasporedu su 18. lipnja.

Prvi tjedan pripremnog ciklusa bit će posvećen kineziološkim testovima te zdravstvenim i nutricionističkim pregledima.

Splitski klub uvodni pripremni dio provest će na Kupresu (25. - 29. lipnja), a potom na Pohorju (4. - 19. srpnja) na kojem će - kroz nekoliko pripremnih prijateljskih utakmica - brusiti formu za prvu službenu natjecateljsku utakmicu 26. srpnja u drugom pretkolu kvalifikacija Europa lige. Protivnik će biti poznat ždrijebom zakazanim za 20. lipnja u Nyonu. 

Hajduk je dan prije početka priprema na službenoj klupskoj mrežnoj stranici priopćio kako su trogodišnji ugovori potpisani s Darijom Špikićem (19) i Juricom Prširom (18), Dinamovim dojučerašnjim igračima koji nisu produljili suradnju sa zagrebačkim klubom.

"Špikić je 19-godišnji krilni napadač, redovni U-19 reprezentativac Hrvatske, koji je nogometnu karijeru započeo u NK Kurilovec. Ubrzo je prešao u redove Dinama, a prošle sezone nastupao je za Dinamo II u Drugoj HNL", opis je kojim je Hajduk predstavio Darija Špikića. 

"Presretan sam što sam potpisao za Hajduk, instituciju za koju se zna što predstavlja u Hrvatskoj i šire", izjavio je Dario Špikić na promociji.

"Jurica Pršir 18-godišnji je veznjak koji je svoje prve nogometne korake započeo u NK Zagreb odakle je s 13 godina prešao u redove Dinama gdje je također prošao sve selekcije do juniora. Pršir je bio redoviti član svih mladih reprezentacija Hrvatske, a trenutno nastupa za U-19 reprezentaciju čiji je kapetan", izvještaj je o Jurici Prširu koji je na predstavljanju istaknuo kako je došao u klub "velike tradicije i odličnih navijača".

Osim ofenzivnog krila Adama Gyurcsa, koji je otkupljen od Pogon Szczecina, u Hajduk su proteklih dana u statusu momčadskih pojačanja pristigli vratar Tomislav Duka (Cluj), branič Božo Mikulić (Sampdoria) i napadač Mirko Ivanovski (Slaven Belupo). Klub su napustili vratari Karlo Letica (Club Brugge) i Dante Stipica (CSKA Sofia). 

Promjene su zamjetne i u stručnom stožeru. Šef struke Željko Kopić prezentirat će igračima Tonija Modrića i Šimu Veršića, novoizabrane kondicijske trenere. Željku Kopiću i dalje će asistirati pomoćnici Zlatko Bašić i Toni Golem te trener vratara Tihomir Bulat.

"Modrić je kao stručnjak za kondicijsku pripremu do sada radio s prvom momčadi RNK Split, a zatim je bio pomoćnik Igora Tudora zadužen za kondicijsku pripremu u turskim klubovima Karabükspor i Galatasaray. Veršić je kao kondicijski trener prethodno radio pri prvoj momčadi RNK Split", objavljeno je na mrežnoj stranici splitskog kluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.