HNL

"Hajduk nema pobjednički mentalitet"

Foto: Marko Prpić / Pixsell

HAJDUK je ove sezone od devet pobjeda u HNL-u čak osam ostvario na Poljudu. Momčad Damira Burića u gostima je pobijedila samo Varaždin.

Ako izuzmemo tu pobjedu, Hajduk je posljednji put kao gost slavio u prvenstvu 14. svibnja protiv Rudeša, a od tada do danas u osam susreta na strani nije osvojio tri boda, uz po četiri poraza i remija. 

To je prokomentirao konzultant na HNTV-u i bivši trener brojnih hrvatskih klubova Rajko Magić. 

"Hajduk je tipična domaćinska momčad koja dobro igra samo pred svojim navijačima. Nažalost, ali tako je. U gostima Hajduk igra dosta lošije, a ako ne znate igrati bez podrške s tribina onda nemate mentalitet pobjednika. Tako je trenutačno u Hajduku", poručio je Magić.

Trener iz Čakovca je pored kluba iz svog grada, u karijeri vodio Hrvatski Dragovoljac, Šibenik, Istru, Slaven Belupo, Kamen Ingrad, dok je od 2006. do 2008. radio kao pomoćnik u Dinamu. Također, radio je u Kini i Maleziji te prošle godine vodio reprezentaciju Kuvajta do 23 godine. 

Hajduk u sljedećem 17. kolu 1. prosinca dočekuje Rijeku na Poljudu, a potom u 18. kolu 7. prosinca gostuje Interu iz Zaprešića te će imati priliku protiv trenutačno pretposljednje momčadi drugi put pobijediti u gostima ove sezone. 

Rezultati by SofaScore