Hajduk pokušava vratiti Perišića

IVAN Perišić u Hajduku je igrao kao junior, kada ga je prije tri godine "oteo" Sochaux. Nakon uspješne sezone na posudbi u belgijskom Roeselareu Splićani ga žele natrag.

Perišić je zabio 13 golova za klub koji se jedva izborio za ostanak u belgijskoj prvoj ligi. Odlični nastupi donijeli su mu interes mnogih europskih klubova, među kojima se spominju i Hertha, Dortmund i Anderlecht.

Hajduk će teško moći konkurirati ponudama bogatijih i uspješnijih europskih klubova. Međutim, novoizabrani splitski gradonačelnik Željko Kerum prijatelj je Perišićeve obitelji i njegov utjecaj mogao bi donijeti Hajduku malu prednost pred drugim klubovima. Osim toga, igračev zastupnik Tonći Martić za Jutarnji list je izjavio kako je za Perišića Hajduk uvijek otvorena opcija. Rekao je i da su već u pregovorima s nekim drugim klubovima te kako je zbog toga dolazak na Poljud manje realan.

Hajduk bi Sochauxu za mladog talentiranog igrača trebao platiti pola milijuna eura odštete, što i nije velik novac za nekoga tko je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni izazvao takav interes. Francuzi su Splićanima prije tri godine platili 360 tisuća eura odštete.

Nakon Kreše Ljubičića, u Hajduku su odlučili da bi još jedan mladi igrač kao Perišić bio pravo pojačanje. Obojica 20-godišnjaci, u Splitu bi mogli igrati nekoliko sezona prije nego se opet prodaju, a klub bi na njima mogao zaraditi milijunske iznose.

I.G.
Foto:INDEX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.