HAJDUK PREDSTAVIO POJAČANJE IZ NJEMAČKE Surađivao je s Tuchelom i napisao knjigu o Kloppu

Foto: HNK Hajduk

MARTIN RAFELT (27) postavljen je na funkciju glavnog analitičara klupske akademije, objavljeno je na Hajdukovoj mrežnoj stranici.

"Moj posao je scouting, analiza momčadi te individualan rad s igračima na taktičkim postavkama. Bavim se analizom momčadi, odnosno kako trenutačno funkcionira i kako može funkcionirati te utvrđivanjem postavki koje se mogu ispraviti i poboljšati. Također, bavit ćemo se strukturom i sustavom utakmica i treninga te unaprjeđenjem igre kroz taktičke postavke", izjavio je Martin Rafelt za Hajdukovu službenu mrežnu stranicu.
 
Mladi njemački nogometni stručnjak privlači pozornost nogometne javnosti jer je svojevremeno bio involviran u Mainzov stručni stožer kojim je predsjedao Thomas Tuchel. Svojim je analizama čest sugovornik u njemačkim medijima, a učestalo je viđen i na raznim skupovima i konferencijama. 
 
"Najveće iskustvo stekao sam u Mainzu u koji me pozvao trener Thomas Tuchel. Posljednje dvije godine trenirao sam mlađe selekcije u jednom manjem njemačkom klubu koji se zove FSV Witten. Nogometnom taktikom i analizom bavim se već deset godina. Nakon što sam zbog ozljede morao prekinuti nogometnu karijeru, taktika i analiza postale su moja strast", izjavio je Martin Rafelt, autor knjige "Nogomet pod punim gasom – filozofija nogometa Jürgena Kloppa" posvećene karizmatičnom i utjecajnom njemačkom nogometnom treneru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.